Edellisen kirjoituksen otsikossa mainitsin tokon, mutten mitään siitä kirjoittanut ;) Laho pää kesät-talvet.

Eli Nöpön kanssa on nyt käyty kaksi kertaa TOKO-tunnilla koirakoululla. TOKO-tunti on just sopivasti alkeis-jatka/möliiryhmän agitreenien jälkeen jossa kouluttelen.. joten sinnehän oli pakko mennä vähän pikku-neidin taitoja verestämään ja parantelemaan.

Ollaan vähän katseltu sivulletuloa, seuraamista ja jäävistä: paikalleseisominen ja maahanmeno. Harjoittelua ois vaikka kuinka. Sivulletulo on useimmiten jo aika hyvä ja todella tiivis vrt. Moona-tädin sivulelltulo. Seuraaminen ois neiti-näpsän mielestä pomppimista, eteen sivulle ja taakse.. ei toi neiti jaksa näperrellä ;) No, jonkun yhden askeleen saadaan välillä toimimana jotenkin. Mutta treenejä jatketaan, kait se jotain joskus oppii ;) Ainakin mamma luottaa ja uskoo!

Torstaina kävin kouluttelemassa ja kun pakkasta oli ulkona sen verran paljon ja halli on kuitenkin treeneissä lämmittämätön, niin otin MOonalla omatoimista treeniä ennen koulutteluja.. vähän keppejä ja keinua sekä kääntymisiä ja lähtöjä. Vähän vaan jotain viikonlopun kisoja varten.

Kävin myös kattomassa meijän omia treenejä, joihin ei sitten menty, kun lämmittelyt ois joutunut tekemään kylmässä ja treenit oli hallissa, jossa kyllä sitten olikin -5.. vaikka ulkona oli -12. Eli ei siellä nyt niin kylmä ollutkaan ja jotkut ois ollut valmis jo laittamaan lämmityksen päälle, jos muutkin ois kustannuksiin osallistuneet. Mutta Moonakaan ei nyt ollut sitten treeneissä mukana, joten ne turkkirodut pärjäs siellä ihan hyvin. Mammakin pääsi sitten katselujen jälkeen kokelemaan kokenutta maxi-koiraa. Oli se kyllä tosi erilaista ja coolia menoa :) Tuommoisesta irtoavuudesta mä tykkään! VAuhtia ja menoa ja meninkiä.. ohjaaja oli väärässä paikassa tietty väärillä hetkillä ja jne. Koira kyllä meni melkein kuin itsestään ja luki rataa suht oma-aloitteisesti ;) Aivan mahtava tapaus.. kiitti Tapsa kokeilumahdollisuudesta!  Kyllä maxi ois kiva!  Mutta kun on noi pikkuset, niin en mistään hinnasta suostu ottamaan isoa koiraa.. varsinkaan Nöpön seuralaiseksi. Nöpö kyllä pistäis varmaan uuden pennun ojennukseen.. kyllä siihen luonnetta tarvittaessa tuolta löytyis, mutta leikin tiimellyksessä vois niin helposti tapahtua jotain, joten riskiä en missään nimessä halua ottaa. JOten kyllä se on mini tai suht pieni medi joka meille seuraavaksi rantautuu :)

Huomenna tän vuoden ekoihin virallisiin kisoihin ja ulkona on -13 astetta pakkasta. Onneksi halli on lämmitetty.. joten kokeilemaan ollaan menossa.