Perjantaina raahasin taas muovikepit pihatielle ja otettiin muutamia kertoja niitä Nöpsykän kanssa. Meni ihan kivasti, sen vaan huomasin.. ettei ole vielä mitenkään häiriökestävä noilla kepeillä.. joten tasaisesti juosten ja ohjaten homma toimii, mutta heti jos minä teen jotakin erikoista niin homma tyssää siihen.

Lauantaina mamma lähti klo 8 aamulla ajelemaan kummitytön syntymäpäiville Kouvolaan. Matka oli pitkä.. mutta mielenkiinnosta päätin nyt tehdä tämmöisen pikapyrähdyksen ja paluumatkalle sain onneksi myös seuraa, että pysyi hereillä. Kummityttö olikin kovasti kasvanut ja käyttäytyi 1 vuotiaaksi todella kiltisti ja reippaasti :D Illansuussa isoveli kävi ulkoiluttamassa tyttelit ja antamassa sapuskat ja olivat kuulemma myös tietty 'reuhoneet' ympäri kämppää.. sehän kuuluu asiaan. Itse saavuin sitten kotio klo 22.15, auton trippimittarin näyttessä päivän anniksi 640 km, joten kyllä tuli reissattua ja en kyllä ihan heti lähtisi samalla reissulle tai pidemmälle automatkalle. Sunnuntaina huomasi, että reissu myös oli vähän puuduttava.. selkä oli sen verta jäykkänä siitä yhteensä 8 tunnin autossa istumisesta.

Eilen illalla oltiin sitten tytteleiden kanssa agissa.

Nöpsykän treenissä otettiin kymmenen esteen rata.. oli hyppy, muuri, pussi tiukan mutkan takana, pöytä, A, hyppy, putki, puomi, muuri ja hyppy. Rata meni kivasti.. Nöpsykällä oli hirmuisesti vauhtia!!! Vaikea pussihässäkkä selvitettiin hyvin ja A:n kontaktiin olin tosi tyytyväinen. Puomilla sitä vastoin ei ois halunnut mennä alasasti, kun jouduin itse seuraavan muurin sijainnin takia sijoittumaan jo aika aikaiseen vaiheeseen puomin alastulon alkuun.. mutta kyllä tuokin siitä sitten pikku hiljaa meni. Ongelmallisin kohta oli kaksi viimeistä hyppyä, jotka olivat loivassa kaarteessa.. Nöpsykällä oli tosiaan sitä vauhtia tänään aivan hirmuisesti.. varsinkin suorilla ja tuossa välissäkin se sitten kerkesi monen monta kertaa juosta vaan viimeisen esteen ohi.. kun vauhti kasvoi ja kääntää ei voinut ;D No, useamman yrityksen jälkeen saatiin sekin sitten kuitenkin onnistumaan.

Monskulan treeneissä oli vuorossa 15 esteen agirata.. oli muuri, hyppy, keinu, putki, A, pöytä, pituus, putki, kepit, puomi, hyppy, muuri, pussi, pöytä, hyppy. Rata meni Monskulalta suht ok.. mutta oli tooodella hidas ja jäi haistelemaan maata ja syömään maahan edelliseltä aginalkeiskurssilaisilta tippuneita nameja ja puomikin tultiin mateluvauhtia kun joka välissä oli herkkuja syötäväksi. No, rata oli kuitenkin nolla, joten tyytyväinen olin taas itse estevarmuuteen.. esim. keinu mentiin tosi hyvin ja kepit oli vaikeassa kulmassa ja sekin suoriuduttiin tosi hienosti.

Otin Nöpsykän kanssa myös tuon äskeisen radan, kun ajattelin että sillekkin tekee hyvää mennä tuommoinen kunnon rata ja kun siinä on keinu ja kepitkin. Otin ennen rataa keppejä muutaman kerran.. molemmissa päissä oli 3 lankaa ja mitään ongelmia ei ollut.. yes!! Mamma oli happy :D Toivottavasti se väliaikainen keppi-ongelma meni sillä ohi.. saa nyt katsoa. Nöpsykkä suoriutui radasta vauhdikkaasti ja tosi taidolla.. kontaktit olivat upeat :D Tietty näki taas, että mikä etu on siitä, että on radan jo kertaalleen mennyt, vaikka toisen koiran kanssa.. joten kyllä siitä siellä kisoissakin vois olla apuakin, että menee samaa rataa kahden koiran kanssa.

Toisena ratana oli sitten Monskulalle 13 esteen hyppyrata: hyppy, hyppy, putken väärä pää, pituus, putki, kepit, muuri, pussi, putki, kepit, hyppy-hyppy kierrätyksellä ja muuri. Tämäkin meni samoin kuin edellinen eli aikast hitaasti, mutta varmasti ja tällä kertaa ei tullut niitä haisteluita, kun ohjasin itse napakammin.. mutta vauhti oli kyllä tänään täysin kateissa.

Juteltiin kouluttajan kanssa ja päätettiin, että kokeillaan nyt lelupalkkauksen harjoittelua eli nyt harjoitellaan alkuun vaan lelulla leikkimistä yms. Lelulla mä nytkin Moonan kuumensin ennen ekaa rataa ja tykkäs siitä kovin.. mutta tuommoinen palkan vaihtaminen ei kuulemma ole hyvä juttu eli että alkuun leikin lelulla ja kuumennan ja sitten radalla tarjoankin taas palkaksi nameja.. saalistus ja ruuanhankinta vietti kun ovat tyystin eri juttuja ja niitä ei pidä sekoittaa.. tämä mysö voi sekoittaa koiraa ja aiheuttaa hetkittäistä ihmettelyä ja esim. agiradalla hitautta. Joten katsellaan nyt, että josko mun koirasta tuliskin lelupalkkautuva!!?!?!

Lopuksi otin vielä Nöpsykän kanssa keppejä ilman lankoja ja mitään ongelmaa ei ollut.. se paineli ne siitä vaan.. mistä suunnasta vaan ja kummalla puolella vaan ohjaten. Joten täytyy katsella, josko to pääsis tällä viikolla ATT:n epävirallisiin kisoihin ja toivoa että siellä ois pihassa kepit, että vois kokeilla vieraita keppejä, että onko ne nyt tyystin ne ongelman aiheuttajat. Ei kyllä toisaalta siedä multa häiriötä, joten voi olla että se vierasympäristö ja vieraat koirat sekä ihmiset on jo liikaa häiriötä. Täytyy tsekta tilannetta.