Tänään oli vuorossa ATTn viralliset agikisat. Sää oli aamulla todella kylmä, joten pitkään jäin miettimään.. että lähteäkö vaiko ei. No, lähdin hallille ja päätin katsastaa, että miltä tilanne siellä näyttää ja otanko startin vai en. Hallilla sisällä oli -12 astetta.. ulkona vielä kylmempi.. päädyin sitten tuon startin kokeilemaan.

Onneksi MOona sentään suostui ulkona kävelemään, joten saatiin kunnon alkuverkat tehtyä ja tätä kautta myös lihakset kunnolla lämpimäksi ennen starttia.

Rata oli Rauno Virran käsialaa ja oli ihan kivanoloinen agirata. Käännöksiä sai tehdä ja kyllä sieltä heti ne vaikeaimmat kohdat bongasi.

Sen verran itse oli sitten kyllä jäässä ja varmasti myös tuo kolmosluokan starttaus teki tehtävänsä.. mutta tavan mukaan olin noissa vaikeisa paikoissa auttamatta myöhässä. Kaikki kohdat kyllä selvitettiin, mutta ei ollut mitään siistiä ja sujuvaa ohjausta noilla kinkkisimmillä paikoilla. Aina jäin odottaman liian pitkään.. ennen kuin toimin, joten kaarteet valui ja aikaa paloi. Suorat meni kyllä ihan ok ja esim. keppien lähestymiseen olin tosi tyytyväinen.. kerrankin annoin MOonalle kunnolla tilaa ja annoin sen itse tehdä työn ja luotin vaan että se ne kyllä menee ja niinhän se menikin :) Keinu oli hidas, mutta ei mitään uutta.. ei kuitenkaan pysähtynyt ennen keinua ja ei ollut mikään Moonan hitaimpia siis kuitenkaan. Lopputuloksena oli 0vp, mutta yliaikaa +6,44.. sijoitus 7/22.

MOonan työskentelyyn olin tosi tyytyväinen.. se ei välittänyt kylmästä.. vaan oli tullut tekemään agilityä ja myös teki, just taas sen mukaan mitä ohjasin :) Se on kyllä niin varma! Mutta ongelma onkin sitten ohjaaja joka myös tekee niin varmaa rataa ja oli tänään kyllä niin kohmeessa ja auttamatta myöhässä. Empä myöskään laittanut 'kaikki-tai-ei mitään' vaihdetta päälle... joten tuli tehtyä semmoista 'pikku-sievää-rataa'.. vaikkei radass mitään sievää ollutkaan ;)

Mutta summa summarum.. kolmosluokka tuli siis kuitenkin korkattua, joten nyt vaan täytyy toivoa vähän parempia kelejä kisapäiville sekä itselle enemmän sitä aiottua asennetta kisaradoille ;)

Riikalle ja Elsalle onnea.. he nappasivat päivän viimeisestä startista viimeisen nollansa ja matkaavat täten kesällä Tornioon SM-kisoihin :) Moona lähettä tsemppiä hurjan taitavalle Elsa-siskolle sekä minä mukavalle emännälle ;)