Eilen oltiin Moonan kanssa tarkistuksessa, kun hän oli nyt 3 viikkoa syönyt antibioottia virtsarakossa olevaan tiivistymään. Kolmen viikon aikan olin nähnyt muutamaan otteeseen verta virtsasssa (kuten siis ennen antibioottiakin) ja muuten vointi pysyi tuon ajan myös samanlaisena kuin ennen.. ainoastaan iltaisin huomasi että täti oli väsyneempi kuin ennen, varmasti lääkityksestä johtuvaa.

No, lääkärissä otettiin alkuun verinäyte sokeriarvon uudelleen saantia varten. Viimeksihän se oli 6,7 joka rupeaa olemaan korkea.. mutta epäiltiin suresti, että stressireaktio olisi tuon korkean arvon aiheutanut. No, nyt yritettiin aluksi korvast ottaa veripisaraa, mutta eihän kääpiöpinserin korvasta nyt mitään verta saa.. turha yrittää, se on niin tiivistä kudosta, että ei sieltä mitään ulos saatu. Joten siten otettiin huulesta, josta tuli hyvä tippa ja laite näytti 3,3 eli tuli se sitten selväksi, ettei mitään pelkoa sokeritautiin todellakaan ole :) Tuotakin kun ehti jo kuitenkin pelätä ja miettiä.

Tämän jälkeen Moona sitten lirautti pisut tutkimushuoneenlattialle, kun sen sinne hetkeksi nostin.. oikeain ison lammikon, joten tuli todettua.. että kyllä se tosiaan pissaa ihan normaalisti ja ei mitään ongelmia ollut neidillä vääntää isoa-isoa lammikkoa keskelle huonetta. Pissa näytti siinä ihan ok:lta, mutta kun se siinä kerta lattialla oli niin lääkäri samalla katsoi mitä veriarvo tuosta näytteestä antoi.. kun se siinä kerta oli.. virhe mahdolisuushan toki oli kun lattia on pesty väkevillä puhdistusaineilla yms. No, vertahan se näyte heti näytti.

No, sitten ultrattiin rakko, joka oli tietysti tuon valtaisan lammikon jäljiltä tosi pieni. Mutta se ei estänyt meitä näkemästä, että se sama mötikkä ja limakalvopoimut sekä seinämäpaksuunnukset olivat edelleen olemassa.. muutoksia ei havaittavissa.

No, seuraavaksi suunnattiinkin sitten röntgeniin. Aluksi yksi kuva kyljellään, josta ei saanut mitään selvää kun suoli oli täynnä kakkaa. Joten tässä vaiheessa käytiin sitten ulkona ja tuotiin tullessamme myös samalla se virallinen pissanäyte. Tuo pissanäyte näytti samaa kuin edellinen eli verta pissassa on. Tämän jälkeen otettiin toinen röntgen, josta nähtiin että virtsarakossa näyttäisi olevan kuitenkin virtsakivi, vaikkei se ultrassa siltä näyttänytkään. Röntgenissä näytti sakaramaiselta-virtsakiveltä. Otettiin vielä asian varmistamiseksi kolmaskuva vatsan puolelta, jossa kivi oli vielä selvemmin havaittavissa. On ihan virtsarakon 'pimpan' puoleisessa päässä ja linjalla selkärangan kanssa. Kivihän on jotenkin limakalvossa kiinni, koska ultrassa ko. tiivistymä ei liikkunut heiluteltaessa mihinkään ja oli nyt ja edelliskerralla molemmilla samassa paikassa.

No, nyt sitten aloitettiin RC Urinary ruoka, jota syödään 2-3 kuukautta ja sitten mennän katsomaan, että miltä näyttää. Virtsanäytteessä oli muutama virtsakidettä muistuttava muodostelma, mutta oli sen verran epämääräinen ettei varmasti pystynyt sanomaan. Virtsakiven pääteltiin sakaramallinsa ja pienillekoirille yleisyyden perusteella olevan calsiumoksalaattikivi.

Joten nyt syödään tuota erikoisruokaa ja seuraillaan tilannetta. Loppukesästä uusintatarkastukseen ja katsotaan miltä näyttää ja miten edetään.

Huoh, tuo oli siitä hyvä uutinen, että saatiin selville mikä siellä on.. kun koko ajan oli semmoinen olo ettei saada tietoon mikä se on tai se pahin mahdollinen että siellä on joku pahalaatuinen syöpäkasvain. Virtsakivet ovat eritoten pienille koirille yleisiä ja kääpiöpinsereilläkin niistä on nyt viime aikaoina raportoitu entistä enemmän.