Eilen oli sitten aivan sikailma: tuuli, satoilunta, myrskysi, oli kylmä, viima, tuiskusi.. kaikkea mahdollista. No, tämä hullu sitten kuitenkin päätti lähteä hallille treeneihin.. varsinkin kun tiedossa oli kuitenkin lämmin halli ja Riikkakin lupautui tulla mittailemaan Nöpöä, että saadaan sille kunnon talvitakki :)

No, hallille sitten lähdettiin... mutta oli kyllä vikatikki lähteä. Empä ole koskaan ajanut niin hirveässä kelissä kuin eilen! Huh huh.. vieläkin tulee kylmät väreet kun sitä ajattelee. Niin kauan kaikki oli hyvin kun oli valoja.. silloin näki ihan hyvin vaikka lunta ois tullut kunnollakin tai/ja tuiskunnut. Mutta kun katuvalot loppus.. jommosta pätkää joutuu pitkän pätkän Liedon asemalla olevalle hallille ajelemaan.. niin eihän siellä sitten välillä nähnyt yhtään mitään.. kuin oikein tuiskus sopivasta suunnasta. Monet autot olivat jääneet tien poskeen.. en kyllä tiedä mitä odottamaan.. meinaan jos odottaa tyytymistä halus, niin siellä ois saanut aamuun asti odottaa. Helpointahan ois ollut jättää se auto tien poskeen ja tilata taksi hakemaan kotiin tai jotain. Pitkään jo mietin jossain vaiheessa iskälle soittamista, että "Tuu hakee mut kotiin.. mä en uskalla ajaa täällä!" Siis keli oli aivan karmea. Toisaalta moottoritiellä pitäis pitää vauhtia yllä, jotta ei ole kenenkään tiellä, mutta tossa kelissä ei voinut.. koska sitten kun ei taas jossain kohtaa nähnyt mitään, niin ois ollut jossain kaiteessa tai ojassa kovemmassa vauhdissa. Joten hallille kyllä sitten päästiin, mutta köröttelyä mentiin 30-100 kilometrin tuntivauhdilla.. kaikkea sillä välillä ja jossain vaiheessa tuli seinävastaan niin sai melkein lyödä jarrut pohjaan, joka on se viimeinen teko moottoritiellä, mutta paha se on sokkona siellä ajella :( Äkkiä joku ois persiissä ollut. Mutta samat ongelmat oli kaikilla, paitsi niillä joillain uhkarohkeilla jotka porhalsi ohi ja heitteli lunta senkin edestä sitten vielä ja heikensi näkyvyyttä. Mä tiedän, että mulla on huono hämäränäkö muuutenkin, mutta kun tuossa ei ollut kyse hämärästä ja tiekin on tuttua, joten sen puoleen tiesi ettei mitään yllätyksiä ole edessä tiedossa. Mutta kun ei kerta näe, niin siellä voi olla yllätyksiä sen puolesta.. että kun edellä ajavatkaan ei näe, niin kuka vaan voi äkkiä olla siinä edessä kun jarruttelee tai hiljentää kun ei näe mitään.. joten ei sitä sokkona voi ajella.

No, hallille päästiin lopulta turvallisesti. Alkuverkka ulkona oli 100 metriä tonne ja takas, kun koirat ei siinä ilmassa suostuneet liikkumaan. Hallissa otettiin sitten juoksuverkkaa lämpimässä. Eka rata oli kivan oloinen ja se menikin ihan ok.. paitsi vähän oli veto pois molemmista.. niin musta kuin Nöpöstä. Toinen rata sitten taas oli keppikulmilta haastava ja niitä ei sitten meinannut millään saada kuntoon ja muutekin tuntui että veto oli vielä enempi molemmilta pois. Joten treenit meni enempi juoruilun ja haahuilun ja naureskelun puolelle. Oltiinkin Riikan kanssa ainoita ketkä paikalle ilmaantuivat.. me kaksi 'agihullua' sään uhmaajaa ;)

Sitten koitti takaisin tulon vuoro.. jossa kovin jo mietin, että voiko sitä edes kotia ajella.. että jäädään hallille vaan yöksi ja sitten suoraan vaikka töihin, kyllä joku MOonan käy ulkoiluttamassa. No, kyllä me sitten Riikan kanssa peräkanaa päätettiin lähteä kotiopäin. Riikka meni edellä ja se olikin hyvä vaihtoehto.. toiseen suuntaan kyllä oli selkeästi muutenkin helpompi ajella.. tuuli oli sopivammasta suunnasta, eikä niin haitannut näkyvyyttää ja toisen perässä mennessä oli helppo suunnistella. Riikankin eteen tuli jossain vaiheessa autoja, joten köröteltiin siellä sitten lopulta pitkässä letkassa 40 km/h vauhdilla moottoritietä kotia kohti. No, matka sujui paljon rattoisemmissa merkeissä kuin menomatka ja tuntui jopa suht turvalliselta. Huoh kun oli helpottunut kun kotio pääsin! Samanalaiseen ilmaan en toivo koskaan joutuvani.. semmoinen myräkkä se oli.

Monskula on nyt muutaman kerran pissanut sisälle.. sänkyyn, matolle ja edellispäivänä sohvalle sekä sitten se on myös pyydellyt takapihalle aika usein ja käynyt aina myös pissalla. Joten on herännyt epäilys virtsatietulehduksesta tai sitten voi olla että nää kelitkin vaikuttaa tai sitten se on jotain muuta. No, tänään otettiin sitten kaiken varalta pisunäyte.. ihan selvyyden saamiseksi, että onko se virtsatulehdus ja jos on niin että mimmoinen lääke siihen tehoaisi. Pissanäytteen ottoa luulin alkuun hankalaksi, mutta se meni löylykauhan kanssa kuin varkain ;) ja Moona ei huomannut mitään *pyörittelee silmiään* Noin äkkiä eläinlääkärin katsottua virtsaa: ei siinä ollut virtsakiteitä, ph oli hieman koholla sekä virtsassa näytti olevan himpun verta tai se oli semmoista punertavampaa. No, nyt odotellaan keskiviikkoon viljelysten tuloksia.. että mikä siellä on ja mikä siihen auttaisi tai onko siellä mikään.