Kisapäivän päätteeksi olin aikast väsynyt.. mutta koirat tuntuivat suht pirteiltä molempien radasta ja kuumasta päivästä huolimatta, joten suunnattiin katsastamaan Johannan hallille vihdoin ja viimein saapuneet uudet esteet.

Treenattiin alkuun kuivaharjoittelulla koiran kääntämistä itsestä poispäin ja sylkkäreitä sekä sitten kolmen esteen radalla sylkkäreitä. Nöpö toimi aikast hyvin ja Monskulakin kohtalaisesti. Ongelmaksi Moonan kanssa tuli se, että kun tuon pätkän oli muutamaan kertaan mennyt oli sillä vauhtia aika tavalla ja suunta seuraavalle esteelle jo enenn kuin edes rupesin kääntämään eli meni sitten himpan aikaa, että sain sen taas kääntymään vasta kun mä annan sille luvan ja merkin, että nyt käännytään eli eihän se saa niitä esteitä itsekseen lukea eli mitä olis tullut jos ois oltu radalla ja se rata ei oiskaan jatkunutkaan sinne.. niin siihen viereiselle esteelle oltais vaan kovaa vauhtia oltu menossa ;) No, plussa kuitenkin se, että intoa ja vauhtia oli päivän kisasta huolimatta, vielä roppakaupalla treeneissä jäljellä.

Lopuksi otettiin vielä 12 esteen rata, jossa testailtiin uusia esteitä.. A:ta, pöytää, muuria, pituutta ja pussia. Kaikki sujui molemmilta tytöiltä hyvin ja oli kiva huomata, että Nöpön pussiongelmat on menneen talven lumia eli ei ottanut uudesta pussita mitään epäröintejä, vaan sujahti sinne vaan.. vaikka pussin kangas oli taas erilainen eli ei ollut perinteinen kankainen, muttei edellisen kaltainen painava muovinen.. vaan tosi kevyt jotain muuta materiaalia oleva (mä oon huono kangasasiantuntija ;) ).. mutta selvästi piti paikkaansa se, että kun se sen painavan kumisen pussin oppi menemään ei pussin kanssa pitäisi olla ongelmia, koska sen vaikeemmaksi ei se este voi mennä ;D Nöpön kanssa tuli taas radalla ulkokaarreongelma yhteen kohtaan tai ongelma ja ongelma eli kerran mentiin väärin, kunnes taas muistin, että tää on Nöpö ja mun täytyy pitää se lähellä tai se valuu kaarteessa liian ulos!!! Samoin kouluttaja-Johanna totes, että mun katse herpaantui siitä hetkeksi pois ja heti Nöpsykkä käytti tilanteen hyväksi.. on se niin 'viisas' ;) Monskula paineli radan puhtaasti ja turbonopeudella eli sillä oli kyllä tänäpäivänä taas extra-vaihde koko päivän päällä ja jaksoi kisan jälkeenkin koko treenin tosi hyvin.. samoin kyllä pikku-Nöpökin :D