Taas on päivittäminen vähän jäänyt

No, tässäpä viime aikaiset treenit.

Viime ma 24 pv oli Ismo pois ja Tapsa piti Monskulan treenit ATTllä. Tehtiin tekniikkapätkiä samalla radalla eri kuvioilla. Eritoten keskityttiin vekkeihin ja liikkuvaan ohjaukseen vastaanotossa. Liikkuvaohjaus oli ihan ok ja se toimi.. mutta vekit vaatii multa vähän enempi paneutumista. Enhän mä tuon miniatyyrin kanssa semmoisia ole tehnyt ja nyt niitä tehtiin sitten olantakaa, joten tunnin anti oli kyllä hyvä ja paljon tuli uutta asiaa. Näytettiin myös jotain oppineen, koska vimppa rata oli vaikein ja siinä kyllä jo esitettiin ihan hyvää työskentelyä.. paitsi vimpalle esteelle, jonne en sitten taas loppuhuumassa oikein koskaan vienyt koiraa kunnolla. Eli muista se vimppa estekin pitäisi ohjata kunnolla, eikä lopettaa kesken. Vasta maalissa ollaan rata selvitetty  Tuli paljon hyviä ideoita ja sai uusia näkökulmia hommaan. Moonakin selkeästi haki esteitä paremmin kun kulmasin sen jo etukäteen, enkä säheltänyt siellä välissä ja poistanut tällä sitä vauhtia siltä. Enempi nää on tietty suunniteltu maxeille ja niissä näkee sen huiman eron miltä homma näyttää kun sen suorittaa eri tavoin. Mineillä ero ei tietty ole niin suuri, kun kerkeän ilmankin oikeaan kohtaan.. mutta kyllä siinäkin eroa syntyy ja varsinkin siinä kun esim. Moona rupeaa empimään tai jos en ole just sillä sadasosalla oikeassa paikassa tekemässä oikeaa juttua. Mutta oli siis hyvät treenit!

Perjantaina kävin Monskun kanssa ottamassa ATTllä muutamat keinut ja kepit sekä pientä rataa väkerrettiin. Nöpsykkä pääsi myös renkaan suorittamaan sekä muutaman kerran keinun ja kepit.

Sunnuntaina oli sitten Nöpsykän vuoro ja nyt olen päättänyt että sillä on rimat treeneissä 35ssa, jotta se tottuu niihin hyppyihin. Neidissähän ei mitään vikaa ole.. sen on lääkäri ja fysioterapeutti todennut.. mutta se varoo noita hyppyjä, kun on sinne tarpeeksi monta kertaa rysäyttänyt.. kun neidillä on tapana vähän liikaa katsella minua eikä niitä esteitä. Tietty tämänhän tarkoittaa sitä, että liiku kovempaa, jotta neiti ei ehdi multa mitään kyselemään. Toisaalta nuo 35n rimat ovat Nöpsykälle aikast korkeat, mutta sekin on kyllä nähty että ei niiden ylittäminen ole mikään ongelma.. yli päästäisiin paljon isommatkin, mutta kun neiti on niin perskuleen varovainen.. Jonka toisaalta ymmärrän hyvin, kun hän on niin pieni luustoinen ja siro.. että kyllä se riman pudottaminen tuntuu, vaikkei siinä mitään ihmeellistä edes tapahtuisi. Joten SU otettiin 35n rimoilla. Osa hypyistä meni sujuvasti ja osassa oli selkeästi hakemista.. mutta vähemmän oli haparointia kuin taas välillä on ollut. Rata meni ihan ok.. ei ongelmaa. Otettiin sitten myös vielä irtaantumistreeniä. Tämä ei ole Nöpsykän vahvin laji, se kun tukeutuu muhun ihan hirveästi.

Nyt maanataina oli sitten Monskulan treenit ala Ismo. Eka rata oli selkeästi hankalampi tai no ei muuten mutta takaakierrot oli vaikeissa kulmissa ja ne tökkivät. Toisaalta rata kertoi myös sen, että kaikki ei ole niin kuin näyttää eli loppuosan radasta tein aivan eri tavoin kuin olin suunnitellut.. koska suunniteltu vaihtoehto ei vaan toiminut ja lennosta tuo ihan eri vaihtoehto ja ohjaus aivan eri puolelta ja eri tavoin toimi perfect. Joten vältä valsseja ja tee takaaleikkauksia ja sylkkäreitä ja homma meni jouhevasti. Toka rata oli meille tosi hyvä ja tässä pääsin tekemään vekin.. joka muuten toimi ja se sopis siihen kohtaan kuin nakutettuna. Alkuun en meinannut keksiä miten sen kohdan otan, mutta tulihan sieltä sitten se ohjauskuvio jolla homma toimi. Tällä radalla oli vauhtia tosi paljon ja rata toimi ihan sikkehyvin

Eilen kun kävin treenit vetämässä. Otin Moonalla muutamat poispäinkäännökset ja irtoamista putkeen.. meni molemmat ok sekä Nöpsykällä irtoamista.. joka meni vaihtelevasti.