Ja päivitys on taas jäänyt useammalta viikolta tekemättä.

6.12. oltiin Monskun kanssa starttaamassa TSAUlla yksi startti. Ilmoitin vaan yhteen kun pikkujoulujen jälkimainingeissa en ollut varma, että jaksaisinko/pääsisinkö osallistumaan ;) No, mentiin sitten starttaamaan rata. Kari Jalosen radan alku oli kimurantimpi keppikulmineen, mutta selvisimme kepeistä ihan ok:sti, mutta sitä vastoin takaakierrot eivät tuona päivänä olleet mitenkään hanskassa eli teimme kaksi kertaa takakierrolla koko esteen kierto-virheen. Moona ei oikein lukenut yliottoa.. ekalla kerralla taisin itse jopa jätttää sen vauhdissa tekemättä ja luottaa vähän liikaa, että se tulee sieltä.. tokalla kerralla este oli niin vinossa, että M paineli vaan vauhdilla koko esteen ympäri mamin luo ;D  No,  aina ei voi sujua... radalla tuli myös muuta säätöä, joten aikaa paljoi. Suht tyytyväinen olin keinuun, joka oli Moonaksi ihan ok.

Ko. sunnuntaina käytiin Nöpsykän kanssa pyörimässä Koirakoulun treeneissä 8 esteen radalla 25 esteen rata. Tällä dementikolla oli jo hivenen muistamisongelmia. Vimpalla kerralla homma sitten sujui jo ihan ok.

Edellisviikolla ei sitten torstain treenejä ollut ollenkaan, kun oli epikset ATTllä. Moonan kanssa päätin jättää epikset väliin, kun viikonloppuna oli kisat tulossa.. joten käytiin keskiviikkona tekemässä viimeistelytreenit kisoihin molempien tyttöjen kanssa. Otettiin 17 esteen mukava rata, jossa oli erilaisia kommervenkkejä. Tämän lisäksi sitten vielä  muutamien esteiden sarjoja kepeillä, keinulla, renkaalla ja pöydällä. Pöytää en taas muista koska ollaan oikein treenattu. Nyt ajattelin senkin varmistaa, että jahka sellainen sattuisi kisoissa eteen pöllähtämään, niin tiedämpä että sitä taas on noiden kanssa harjoiteltu. Molemmat meni kaikki harjoitteet ihan ok ja yksin treenatessa sai keskittyä niihin molempien ongelmakohtiin. Eritoten: Nöpöllä rengas, Moonalla keinu. Torstaipäivä menikin sitten koko illan osalta epistellessä töissä.

Lauantaina Monskula starttasi sitten tämän vuoden viimeiset kisat. 3x agirata ATTllä. Eka rata oli Marjo Heinon käsialaa. Rata tuntui sujuvalta. Keppien jälkien tilanne mietiettyti eniten.. että teenko valssin, edestäleikkauksen vai takaaleikkauksen. No, lopulta päätin.. etteä edellisen ATTn kisan keppien jälkeisen edestäleikkauksen jälkeen en rupea vaihtamaan puolta M:n edessä.. hävitän sen kuitenkin johonkin ja viressä oli vielä ulostulopuolella hyppykin tarjolla, joten voisin väärällä ajoituksella törkätä koiran aika helposti sinne. No, rata sujui sitten ihan ok ja takaaleikkaus/poispäinkäännös keppien jälkeiselle muurille toimi ok. Moona selvästi vilkas keppien ulostulon edessä olevaa hyppyä, mutta suoritti muurin.. mamman käskystä ;) Loppuosassa bongasin yhden hypyn takaa renkaan, jolle oli jo kovaavauhtia menossa kunnessa sian rääkäistyä tädin takaisin. En tainnut käännössä taas tehdä oikein mitään tai mitään mitä koira ois nähnyt. Tulos kuitenkin -1,50 ja 0vp eli 1 aginolla SM-nolliin lisää. Niitä me kipeästi tarvitaankin ja niiden saantiin en niin ole uskonut. Keinukin oli taas MOonaksi parempi.

Toinen rata oli Savikon Sepon rata. Rata tuntui tutustuessa muuten ok:lta, mutta puomin jälkeinen elämä oli mulle täysi mysteeri, koska keksin monta vaihtoehtoa, mutta mikään ei sopinut oikein mun vetokontakteihin :/ No, mä en sitten rataanlähtiessäkään ollut selvästikkään päättänyt mitä ko. kohdassa aion tehdä, koska rata meni tosi vauhdilla ko. kohtaan asti.. kunnes tuli paniikki, kun Moona syösyi kohti edessä olevaa estettä, jonne ei pitänyt mennä ja mä olin jo jäljessä. Ei kun koira takas ja matka jatkui ja maaliin. Maaliin tulon jälkeen olin varma, että  yliaikaa tuli.. mutta ei tullut... oltiin sitten kuitenkin edetty muuten rivakasti. Mutta tuo takaisinotto oli kyllä aivan älytön! Hoh hoijaa! Siihen asti ok rata, mutta tuolla sitten sössin radan! Mutta kun ei mamma kerta ole nopea niin se ei ole.. tästä saa hyvä kisakaveri kärsiä. Tulos kuitenkin -3,95, joten 1 aginolla lisää plakkasiin. Näillä tuloksilla ansaitsimme samalal myös tuplanollan!  Jota en kuunapäivänä uskonut agiradalta saavani, siis radoilta joissa on keinut!!!

Vimppa rata oli myös Sepon käsialaa. Rata tuntui taas ihan mukavalta. Mutta mamma tais olla sitä mieltä että tavoitteet sille päivälle tuli saavutettua ja vähän vaan rallatteli. Ohjaus oli kadoksissa.. ois pitänyt olla paljon tiukempaa ja kannustavampaa. Moona häviskin kerran melkein A:lle sekä melkein ohitti sen jäleken hypättävän esteen. Noihin paloi aikaa tooosi paljon + keinu ei enää tällä radalla sitten ollut hyvä :/  No, täpärästi pelastellen ja selvästi jotenkin taas varmistellen 0vp, mutta nyt tuli sitten rutkasti taas yliaikaa.

Sunnuntaina oli vuorossa NÖpsykälle yksi startti.. sille tämän talven viimeinen. Kisakausi korkataan sen kohdalla sitten huhti-toukokuussa seuraavaksi, kun talvi ja pakkaset on kaikonneet. Nöpsykän rata tuntui suhteellisen helpolta ja sitä myös oli. Tuos oli 0vp, mutta yliaikaa, koska Nöpsykkä taas hyppeli omia hyppyjä.. metrin riman yli.. ettei vaan rysäytä esteeseen ja mamma ois ehkä voinut vedäättääkkin ja viedä vähän rivakammin.. taitais Nöpö ainakin mulle sanoa ;) Tällä tuloksella kuitenkin toisia, kun vain yksi puhdas nolla tuli! :)

Viikonlopun saldo oli siis hyvä: neljä x 0vp, tuplanolla sekä pari yliaikaista. Loppu viikonloppu sujui kisatöissä, uutta opiskellen, katsellen ja kuunnellen sekä mukavasta porukasta naatiskellen.

Torstaina oltiin Monskulan kanssa vuoden viimeisissä ohjatuissa treeneissä. Rauno oli tehnyt mukavan radan, johon tämä mamma sai sählättyä urakalla. Aina kosahti johonkin kohtaan, eikä valmista meinannut tulla millään. JOko vein liikaa tai en vienyt tai en hakenut koiraa tai turhaan hain sen tai tai tai. Hoh, ehkä sitä vois ottaa niskasta itseä kiinni ja mennä kun kerkeää sekä viedä ja hkaea sen koiran kun tarvitaan ja jättää tekemättä kun ei tarvii. Mutta ei oo helppoo ;) Käännöksiä varsinkin pitäis ruveta treenaamaan ja opettaa vaikka joku käsky Moonalle. Kyllähän se sitten viidennelläkymmenennellä toistolla kääntyi hienosti sivellen, mutta sit se  jo tiesi mihin ollaan menossa. Alkuun ampuili vaan jonenkkin.