Viime sunnuntaina Nöpsykkä pääsi Koirakoulun treeneihin tavan mukaisesti. Treenit meni ihan ok.. mutta itse olisi pitänyt olla tiukempi... mamma lepsyilee, niin ei kait kaikki mene sitten ihan kohdalleen ja omat hidastelut hidastaa myös Nöpöä. Välillä tehtiin kyllä oikeinkin hyvää rataa, mutta välillä sitten taas ei ollenkaan hyvää.. tai siis mamma ei tehnyt ;) Nöpö tekee just sen minkä mamma käskee :)

Maanantaina oli Monskulan ekat treenit ATT:llä kesätauon jälkeen. Ismo oli muuttunut Broriksi, joten oli tällä kertaa vieraileva kouluttaja. Ihan hyvää vaihtelua ja tulikin vähän erilaista rataa ja ohjeistusta ja näkökulmaa. Tällä kertaa eritoten kiinnitin huomiota siihen, että en luota Moonaan!!! Tai no tää on huomattu ennenkin, mutta siis hommat joita ei olla oikeastaan harjoiteltu, mutta jotka silti pitäisi ehkäpä osata ja sujua, kun koiralla kuitenkin on hyvin perusteet hallussaan, niin mun on pakko änkeä niitä meidän hyvin osaavia juttuja sinne radalle ja sillä saada sitä hyvää sujuvaa rataa. Nyt kun sitten muutamaan kohtaan kokeilin sellaista juttua, josta itse olin sata varma, ettei onnistu A. oli kepeille vienti ulkokaarteen kautta.. pimeämmästä kulmasta.. tää meni Monskulalta upeasti!! Mamma jäi hölmönä tuijottamaan että sinne meni niin että hujahti :) B. Toinen juttu oli sitten taas mamman uskonpuute omiin juoksijan kykyihin... kun kerta meidän rata on niin hyvin soljuvaa yhteismenoa, niin miksi mä enen tai jälkeen yhden A:n katkaisin sen vauhdin valssilla tai takaaleikkauksella, kun saman kohdan voisi hoitaa juosten ulkokaarretta ja säilyttää se sama vauhti koko ajan, jolloin rytmiin ei tullut katkoksia.. tässäkään ei sitten mitään ongelmaa, kunhan olin riittävästi edellisestä putkelta tullessa seuraavaa hyppyä ajatellen edellä :) Tuli taas siis muutamia hyviä ajattelun aiheita ja pointteja.

Keskiviikkona olin Mynskin kisoissa katselemassa ryhmäläisteni startteja. Hienosti meni kaikilla, Onnea ryhmäläisille ja siitä se kisaura pikku hiljaa alkaa.. alkusi epiksissä ja sitten virallisissa! :) Paikalle kun olin koirien kanssa saapunut, niin pakkohan se oli sitten NÖpsykkäkin ilmoittaa avoimeen ja mennä katsomaan miltä homma näyttää. No, NÖpsykkä teki työtä käskettyä ja rata sujui hyvin... renkaalta tultiin väärästä välistä, kun mamma ehkä vähän liikaakin varmisteli. Rengas on meille myös selkeästi nyt vähän vaikea este, joten sitä täytyy ottaa. Nöpö oli lopullisissa tuloksissa toinen! :)

Lauantaina eli eilen ajelimme sitten tytteleiden kanssa kolmisteen ASTin kisoihin Espooseen. Nöpö oli mukana vain matkaseurana, kun ei sille olisi oikein ulkoiluttajaa/hoitopaikkaa ollut. Päivä oli todella lämmin (+26) ja mehut kyllä lähti varmasti niin ohjaajasta kuin koirasta ;) Matkan päätarkoitus oli saada nollia ja ehkäpä se tuplanolla.. sitä lähdimme metsäsästämään. Tuomarina ko. kisoissa kolmosilla oli Salme Mujunen.

Eka rata oli todella mielenkiintoinen.. alkuun pitkää putkivientiä väärään päähän ja takaakiertoa löytyi sekä 5 putkea ko. radalla.. 4 täysin suoraa. Tyypillistä Mujusmaista rataa siis, tätä osattiinkin odottaa. Radalla keinu ja A.. ei puomia. Rata sujui Moonalta ihan ok.. mitä nyt vauhti oli selkeästi kadoksissa, koska loppusuoralla mä todellakin vedätin sitä.. olin semmoiset 2-3 estettä sitä edellä.. En tiedä johtuiko kuumuudesta tai sitten vaan ei tänään oikein kulkenut. No, lopullisesti rata oli kuitenkin puhdas ja toinen SM-nolla tupsahti tästä plakkariin ajalla -2,65.

Toinen rata olikin sitten ensimmäistä kimurantimpi.. siinä oli aikamonta kohtaa joissa oli kompaesteitä tarjolla ja sai olla tarkkana. Samoin alku oli mielenkiintoinen ja en rataantutustuessakaan ollut sata varma että kummalla tavalla sen otan.. molempia kokeilin.. välistävetoa ja takaakiertoa. Takaakierrot on yleensä meille sopivampia, mutta tällä radalla päädyin välistävetoon. No, se välistäveto kyllä menikin, mutta taisin olla himppasen hidas peruutuksessa joka oli aikast pitkäkin. Lisäksi yhden putken jälkeen Moona lähti väärän suuntaan.. kun en sitten musitanut muistuttaa mille puolelle putken jälkeen olin mennyt.. mamman moka! No, onneksi ei mennyt putkeen takas, kun kutsuin ja tuli suun ohi seuraavalle esteelle. Tän jälkeen rata meni taas ihan ok, kunnes neljänneksi viimeisellä esteellä, jossa ois ollut kierrätyksen paikka vitosvimpalta nelosvimpalle, mutta jota en uskaltanut tehdä kun näiden takana oli kaksi alun estettä.. samaan suuntaan niin hyvin tarjolla, joten otin sen itse menemällä väliin ja varmistamalla.. no varmistin vähän liikaa ja mun tässä käsky toi Moonan tuosta neljänneksi vimpalta esteeltä ohi. Joten tulos 5 vp ja +2,52 yliaikaa. Aika olisi varmasti riittänyt, jos tuo este ja putken jälkeinen väärä suunta ois vältetty.

Keinut oli tänään musta himpan paremmat. Ei siis ollut mitkään hyvät, mutta eivät olleet Moonalle aivan tyypillisen hitaat, mutta hitaat silti. Keinuna molemmilla radoilla oli mattokeinu, samantyyppinen kuin ATTllä, joten ehkäpä siitä on ollut apua näitä ratoja ajatellen.

No, ei saatu sitä tuplaa jota lähdettiin hakemaan, mutta tulipa kotiin viemisiksi sentään yksi nolla! :) Siihen ollaan tyytyväisiä, on se parempi kuin ei mitään ;)

Toisella radalla Moona oli muuten selkeästi ekaa rataa vielä väsyneempi ja kulki hitaammin. Toisaalta itse tiedän, että jännitin sikana ja varmistelin aivan aivan liikaa. Veli sanoi, kun soitti ratojen välissä että se kuului mun äänestä, että olin kuin viulunkieli.. joten kyllä Moona tollaisen aistii ja huomaa heti! Millähän tämöisen väkisin yrittämisen sais pois! KUn ois rennonletkeetä kuin treeneissä usein konsanaan.. se virhe tulee jos on tullakseen, mutta näin saatais vauhtia niin ohjaajaan kuin koiraan ;)