Eilen mamma oli koko päivän ratsastuskisoissa sihteerikkönä, joten koirat saivat koko päivän lepäillä ja kerätä virtaa illan agilityjä varten.

Mamma oli illalla aikast poikki, kun kisoista kotiutui ja oli vähän semmoinen olo, että ei taida agista tulla tänään mitään.

No, kuitenkin sinne lähettiin.. ja hyvä että lähettiin ;)

Vedettiin kaksi agirataa:
1. Hyppy, putki, A, hyppy (jonka jälkeen tiukka käännös), pituus, hyppy, putken väärä pää, hyppy, muuri, pussi, hyppy, pituus, hyppy, hyppy, puomi, pöytä, hyppy, pituus, hyppy, putki, hyppy. Aikast pitkän oloinen ja samoja kohtia mentiin niin miljoonaan kertaan, että taas sai muistella, että milläs kierroksella mä olen ja mennäänkö nyt tonne vain tonne esteelle tästä tällä kertaa.

Monskulan kanssa aloitettiin ja voi että se oli intoa täynnä.. empä ole sitä nähnyt tuommoisena pitkään aikaan ja ei tainnut olla nähnyt kukaan meijän treeneissä tai koutsikaan. Se veti radan siihen malliin, että oksat pois :D Mä meinasin jäädä välillä vähän jälkeen, kun en tosiaan odottanut mitään tuommoista energialatausta ja ajattelin viime viikkojen haisteluiden jatkuvan ja kun itsekkään en oikein jaksanut. Mutta kummasti siinä ohjaajakin heräs, kun koira paineli miljoonaa ja muutamassa kohdassa mun ratasuuunnitelmat meni uusiks, kun mä en todellakaan kerennyt tekemään mitä mun piti. Koutsi-Johanna kyll radan jälkeen tuumis, että ehkäpä nämä uudet kuviot olivatkin paremmat, koska hän ei huomannut mitään epäröintiä missään vaiheessa.. No, pakkohan siinä olikin vaan toimea ja tehdä niin kuin siinä vauhdissa ehti.. näytti tällä kertaa tuo arpapeli toimivan ja tehtyä oikeat valinnat. Wautsi wau!! Ainoa huono asia oli A, jonka kontaktille ei meinattu pysähtyä ollenkaan, joten sitä otettiin uusiksi radan jälkeen, jotta saatiin se taas toimimaan.

Sitten meni Nöpsykkä, joka suoritti radan myös tosi kivasti ja olin myös tyytyväinen sen toimintaan :)

Toisena ratana oli myös agirata: muuri, hyppy, pituus, putki, A, hyppy, muuri, keinu, rengas, hyppy, kepit, muuri, hyppy, pituus, putken vääräpää, hyppy ja rengas.

Monskula oli väliajat seinässä kiinni tai Johannalla ja katseli kun tutustuimme rataan sekä keräsi tällä tavalla kierroksia. Meninkin radan aluksi Nöpöllä, jotta MOona sai vielä senkin aikaa keräillä kiekkoja. Nöpö meni radan suht ok, mutta alun yliotto muurilta ei ekalla kerralla toiminut, joten tämmöistä en kisoissa kyllä lähdössä aio vielä harrastaa.. tuo yliotto on sille niin epävarmaa vielä. Joten lauantaina lähdetään rintarinnan liikkeelle, muuuta vaihtoehtoa ei ole.. olipa rata mimmoinen vaan, joten suunnitelmat täytyy tehdä sitten sen pohjalta alku radalle. Putkeen myös ei jossain kohtii meinattu mennä.. tämmöistäkin olen välillä nyt huomannut, että putkeen ei niin helpolla mennä.. kumma kyllä sitten taas pussiin, joka oli jossain vaiheessa Nöpölle vaikea mennään nykyään siitä vaan ;) Nöpsykkä suoritui radan kepeistä ja keinusta sekä renkaasta mainiosti ja rata oli muutenkin ihan mukava.

Sitten oli Moonan vuoro toiselle radalle. Ja se oli sitten tosiaan niitä kierroksia keräillyt. En muista koska se ois vetänyt kaksi rataa tuolla innolla ja vauhdilla. Tietty ekassa ei ollut keinua ja tässä tokassa se keinu mentiin tosi hitaasti... mutta muuten toka rata oli myös perfect ja mun edestäleikkaus yhdellä suorallakin onnistui, vaikka alkuun epäilin.. että Nöpöllä onnistuu niin kuin onnistui ja etten Moonalla ehdi sitä tekemään, mutta päätimpä taas kerran koittaa. Noi edestäleikkaukset kun tuovat Moonaan aina enempi vauhtia, kun itsekkin joudun varsinkin tuollaisilla suorilla kiihdyttämään, että josko sitten kerkeis sinne Monskulan edelle. No, tällä kertaa riskinotto kannatti ja rata jatkuui sujuvasti.

Woi, että kun olikin piiiitkästä aikaa aivan mahtavat treenit ja molemmat koirat oli niin ihkuja että :D Tää agility on niin hieno laji, kun välillä mennään alamäkeä niin kuin hippulat vinkuu ja sitten taas saadaan langasta kiinni ja kaikki toimii. Tästä on hieno lähteä lauantain kisoihin katsastamaan, että miten siellä sujuu! Nöpsykkäkin pääsee sitten korkkaamaan kisauransa :)