Eilen illalla oli vuorossa taas ratatreeniä, jota kovasti kaivataankin.. nyt kun kisaaminen ollaan aloittamassa molempien tyttöjen kanssa pikku hiljaa.

Nöpön treenissä otettiin alkuun 15 esteen rata, jossa oli hyppyjä, putki, pöytä, puomi, A ja keinu. Rata meni puhtaasti ja aikast mukavasti, jos voi sanoa. Nöpsykkä oli hyvin hollilla ja suoritti kaikki asiat juuri niin kuin olin ajatellut ja pyysin. Sitten otettiin vielä toinen rata, jossa oli myös 15 estettä ja samat esteet kuin aikaisemmin.. paitsi pöytä muutettiin muuriksi, mutta olivat tietysti sitten esteet eri järjestyksessä ja uudet koukerot. Tämäkin rata sujui yhtä letkeästi kuin aikaisempi, joten olin todella tyytväinen Nöpyskän työskentelyyn ja vireeseen. Kontaktit eritoten toimiavat hyvin ja keinu on todella hyvä :)

Moonan treenissä oli sitten vuorossa sama 15 estettä kuin Nöpön viimeinen rata oli + että rata jatkui esteelle 25 asti. Eli kaikki samat esteet, mutta mentiin useampaan kertaan monia.. semmoista pyöritystä välillä, että taas sai muistaa että millä kierroksella ollaan ja mentiinkö tällä kertaa tämän hypyn jälkeen nyt tuonne keinulle, A:lle vai tuolle hypylle. No, rata meni kuitenkin todella hyvin.. muistinkin sen ;D Ja Monskula toimi tosi hyvin.. ohjaus oli sopivaa ja työskentelimme yhdessä iloisesti ja letkeästi ja tarkasti. Kontaktit käsiavulla ovat Moonalle sopivat ja keinukin näytti taas toimivan ok. Sitten oli vuorossa toinen rata, joka oli tällä kertaa.. pitkästä pitkästä aikaa hyppyrata eli oli hyppyjä, muuri, pituus, putki, rengas ja kepit.. radalla oli 21 estettä. Rata meni alkuun ok, mutta esteeltä 10 alkaen rupesi tökkimään. Este 10 oli putki, johon ohjasin Moonan huolimattomasti tai siis mun ohjaava käsi oli jossain muualla kuin piti ja Moona jäi putken päähän vähän ihmettelemään ja haistelemaan että mihin piti mennä.. meni sitten kumminkin ja loppu ratakin saatiin suoritettua, mutta tuon actiodentin jälkeen se selkeästi ei enää lukenut mua sillä tavalla kuin ennen ja vauhti oli kateissa ja sijaistoiminta-haistelua tehtiin aina välillä. Nyt selkis siis se, että useimmiten nuo haisteluepisodit ja vauhdin katoaminen ovat varmasti kiinni, mun epäselvästä ohjauksesta tai jostain muusta mun virheestä, jonka Moona herkkänäkoirana lukee olevan hänen virheensä ja ottaa itseensä, heti jos radalla tulee pieni stoppi.. luulee, että nyt hän teki jotain väärin ja haistelu alkaa.. että no, tehdään sitten jotain muuta kun tämä homma ei etene ja toimi! Joten mun täytyy olla Monskulan kanssa ääreistarkka ohjauksesta, jos se toimii hyvin on tiedossa kunnon rata ja hyvä vauhti ja vire.. jos tulee mun virheitä, niin vauhti voi lässähtää ja sijaistoiminnat alkaa ja sen vireen palauttaminen onkin sitten homma tuollaiselle herkälle tapaukselle. Valmentajan mukaan tämmöienn toiminta ei ole ollenkaan epätavalista ja oli hyvä että vihdoin löysimme luultavasti syyn noihin Moonan haisteluepisodeille.. ennen ne on olleet täysin mysteerejä. Rata mentiin kuitenkin tosiaan loppuun ja esim. kepit menivät molemmista suunnista ja eri kulmista joka kerta oikein.

Ohjasin kuulemma Nöpön radat ja Moonan ekan radan tänään todella hyvin.. ohajus on huomattavasti parantunut lähi viikkojen aikana. Sitten tuossa viimeisessä radassa tuli se yksi selvä 'kämmi', joka kostautui sitten aika radikaalisti loppu radan vauhdin madaltumisena ja haahuiluna.

Eli tarkempaa ohjausta ja varsinkin Monskulla selvät merkit.. ettei kädet jää piiloon tai näytä jotain muuta kuin on tarkoittanut!