Sunnuntaina Nöpsykkä pääsi mummolaan naattimaan rapsutuksista, herkuista ja kaikesta mahdollisesta huomiosta :)

Illalla Monskulan kanssa suunnattiin aksatreeneihin. Joissa oli kunnon ratatreeniä vuorossa. Eka rata oli 23 estettää pitkä agirata.. ilman keinua ja keppejä. Ko. rata sujui Monskulalta tosi hyvin ja pääsimme koittamaan useaan kohtaan harjoittelunalla olleita ennakoivia valsseja.. jotka toimi kaikki perfect. Ainoa ongelma näyttää nyt olevan se, että mä ennakoin jo ehkä liikaakin ja liikun liikaakin eli heitin esim. Moonan muutaman kerran A:lle, kun ois pitänyt mennä putken päähän siinä vieressä (joka siis meni A:n alta). Tämä siitä syystä että a) mä peruutin vähän liian taakse ja b) mä käännyin rintamasuunnalla himpan verran liian aikasin. Tiukemmalla käännöksellä ja rintamasuunnan käännöllä vasta, kun Moona oli jo putkensuulla saatiin homma onnistumaan... mutta tarkkana noissa saa kyllä olla, kun ne kontaktit vetää enempi, kun niistä sitä namiakin useimmiten treeneissä saa ;)

Toinen rata oli 19 esteen agirata, johon tuli sitten myös kepit, keinu ja pussi mukaan. Radan haastavin kohta oli kepit, joihin piti suunnata A:n alla olleen putken jälkeen, niin että oikeastaan kepeille sisään mentäessä ja lähetettäessä koiran tuli tehdä 360 asteen käännös. Tietty muitakin vaihtoehtoja oli, esim. vastaanotto ja työntö kepeille... sitä mä vakaasti harkitsin, mutta juuri ennen radalle lähtöä sain kuitenkin päähän kokeille tuota suoraa heittoa putkelta kepeille. Mitäs sitä treeneissä voi missata, tärkeintä on että kokeilee ja sen jälkeen edes vähän tietää, että missä tasossa tuomoisissakin jutuissa liikutaan ja treenithän on treeniä varten, eikä niitä tuttuja turvallisia ohjauskuvioita kannata aina harjoitella. No, rata meni huisin hienosti.. keinu oli aivan fantastinen, en muista koska tai voipi olla ettei koskaan Moona oli mennyt sitä noin hienosti kuin nyt radalla :) Mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa.. eli se voi olla joku väliaikainen mielenhäiriö ja sen tiedänkin jo, että toi keinu sujuu aina suht ok, mutta ongelma on ne vieraat keinut. Sitten radalla olleisiin keppeihin. Ekalla yrittämällä homma ei onnistunut.. Moona kyllä meni oikeaan väliin sisään ja jopa kääntyikin suht oikeaan suuntaan, mutta siihen se jäi eli kakkosväliin ei jatkettu. Coutsin mukaan ois voinut jatkaakin jos hivenen olisin kannustanut, enkä olisi seissyt kuin lahna suu-auki ja katsellut, että meneekö se sinne vai ei :D .. sekä tietty vielä liikkunut mukana kannustavasti. No, ei kun toinen yritys ja avot sinne se meni :) Otin vielä pari kertaa radan jälkeen ko. kohdan ja se toimi sitten joka kerta :) En tuommoista ihan tästä suoriltakäsin rupeisi kisoissa koittamaan eli vaatii kyllä nyt vielä vähän lisää treeniä, mutta sen nyt tietää että se sen periaatteessa osaa eli hakee sen aloituksen tuommoisestakin kulmasta :)

Treenien tiimellyksessä testailtiin myös vähän kääpiöpinsereiden alkukantaisia vaistoja eli hiirijahtia oli tiedossa :) Moona jossain vaiheessa treeniä kiinni ollessaan bongas sohvan alta jotain ja veti sinne sitten niin pirusti, että ajattelin että siellä jotain kyllä varmasti nyt on.. mutta ei sitten tietty missään ollut mitään kun tavaraa siirreltiin ja joka paikka koluttiin.. mutta edelleen Monskula veteli ja suti kovaa vauhtia kohti ko. aluetta. No, sitten kun oli meidän ratavuoro totes yks ryhmäläinen, että oli nähnyt hiiren ja tällä kertaa se sitten jopa löytyikin eli Monskula sen sitten oli nähnyt tai haistanut tai molempia. Siellä se sitten kirmaili ihan luvan kanssa hiiren perässä, mutta aina se hiiri meni jonnekkin minne ei Moona päässyt.. joten se jäi sitten vaan haaveiluasteelle se hiiripaisti. Ei sen puoleen en tiedä oisko se sitä kiinni ottanut tai sille tehnyt jotain, kun ei joskus Miian tarjoama 'tipukaan' kelvannut. Meillä kun ei koskaan ole mitään raakaravintoa syöty, joten ihan uus kokemus se sitten ois ollut. Myöhemmin ko. hiiri tai joku sen lajitoveri erehtyi painelemaan hallin pitkää sivua vimmattua vauhtia jolloin Saimi the RatKiller bongasi sen.. samoin kyllä Moonakin, mutta Saimi oli sitten nopeampi ja paremmilla vaistoilla varustettu, koska se sai sen kiinnikkin. Mutta pääsi se siltä kuitenkin vapaaksi ja ko. hiirtä ei sitten enää treenien aikaan nähty. Plussaa tuossa episodissa oli se, että hyvin Moona metsästys/paimennus episodin jälkeen jaksoi keskittyä radan tekemiseen ;)