Viikonloppu hurahti agitellessa.

Lauantaina oli vuorossa ATT:n tehotreenit, jonne olin ilmoittautunut Moonan kanssa Mäntysalon Tapsan Hallitus käännökset -ryhmään.

Treeni alkoi erilaisilla tekniikkatreeneillä.
1. Ekassa sarjassa kokeiltiin suoria kulmia, joissa linjoja piti suoristaa vekkaamalla ja täällä/kii/haltuunotolla ja siitä hypyn kautta putkeen lähettäen sekä sama myöhäisemmällä hyppy-hyppy 'välistä' kohdassa. Aluksi rata mentiin ihan niin kuin normaalisti se olisi menty ja sen jälkeen siis katsottiin tuo erilaisempi suoritustapa sekä miten sillä sai kurvia pienemmäksi. Homma meni Moonalla ihan ok, mutta ongelmallisempaa on se, että jos sen otan todella haltuun.. se ei sitten siitä irtoa kauhjasti. Pienellä huomiokäskyllä se menee sitten ihan ok.

2. Toinen piste oli sitten takaaleikkausharjoitus. Jossa taas suoristettiin linjoja hypyn jälkeistä putkea varten.. mutta tällä kertaa, sitten oltiinkin eri puolella ja suoristuksen ja lähetyksen jälkeen leikattiin takaa. Tämä olikin meille vaikeampaa, koska Moona ei tosiaan niin irtoa ja en voi sitä myöskään ottaa käteenasti haltuun, jotta pyöristäisin linjaa riittävästi ja sitten jos pyöristän linjaa riittävästi olin auttamatta jo väärässä paikassa jatkoa ajatellen. Joten tämä kuvio oli vaikeampi.. täytyy itse kokeilla tätä vapaavuorolla, josko saataisiin joku variaatio sujumaan. Tottahan tuo on, että se suoralinja auttaa paljon ja nopeuttaa suoritusta ja siitä mutkasta ei tule niin pitkä, että koira valuu yli putken. Mutta sitten taas Moonan kanssa nää hommat ei ihan toimi niin kuin jollain sika-nopeella-maxikoiralla ;) Vaikka Moonakin siis on aina välillä tosi nopeaa, niin kun se ei kuitenkaan irtoo ihan niin kuin nopeaa-maxi + me edetään enempi yhteistuumin kuin irtaantumalla.

3. Kolmos pisteessä homman nimi oli valssit, jotka sitten toimivatkin ok. Tietty sain selitellä, että miksi meillä on tätä peruuttamista.. mutta sitä en mihinkään vaihda, koska sitä nyt Moonalle olen opettanut ja se näyttää sille menneen nyt ainakin jollain tasolla muistiin asti eli se myös toimi tuossa Tapsan tekemässä kuviossa hyvin :)

Tämän jälkeen oli vuorossa rata-treeniä. Eli rakennettiin 24 esteen rata, jossa oli hyppyjä, putkia, rengas, pussi ja A. Rata oli kivan oloinen, mutta kyllä siinä töitä sai tehdä, että sen puhtaasti suoritettua sai. Eka kierros mentiin niin ettei kummemmin kiinnitetty huomiota mihinkään eli tutustuttiin rataan ja tehtiin se niin kuin parhaaksi itse katsottiin. Itse yritin änkeä muutamiin paikkoihin uusia juttuja, jotta niitä nyt pääsi treenaamaan ja varsinkin että joku oli katsomassa ja kommentoimassa, että mikä menee oikein ja mikä väärin. Rata meni suht ok, mutta pussi oli ekalla kerralla Moonan mielestä liian musta, joten siihen kiellettiin kerran.. taisi kyllä mun takaaleikkauksella ko. kohtaa olla myös merkitystä ja yksi takaaleikkaus-kohta-vekillä ei oikein pelittänyt.. mutta ihan ok. Vähän huomasi jo että Moona oli väsynyt ja vauhtia ei niin löytynyt. Kierrätys, takakierto yms. hässäkät toimivat ok.. mutta sen mä jo etukäteen tiesinkin ;)

Tämän jälkeen käytiin rataa tarkemmin läpi sekä suoritettiin se sitten uudelleen. Tällä kertaa me hiottiin Moonan kanssa kahta kohtaa. Eli aluksi alun 8 esteen pätkää.. johon koitettiin saada liikkuvuutta ja sujuvuutta lisää sekä keskityttiin mun äänenkäyttöön, jonka Tapsa epäili olevan vähän painostavaa tai sitten kuulosti siltä etten mä luota mun koiraan. Itse kyllä totesin, että tuota tarkempaa-tiukempaa- ja toistavampaa käskytystä käytän, kun huomaan että Moona on jo väsyneempi kuten nyt kävi ja se tarvii enempi tukea.. itse ainakin olen huomannut, että se auttaa ja vauhtia löytyy tällöin himpan lisää. Tietty täytyy kiinnittää enempi huomiota että äänensävy pysyy tuolloin myös rohkaisevana.. eikä liian käskevänä tai kimittävänä. Lisäksi lisää kehua koiralle eli pitäis muistaa niitä kehusanoja kylvää himpan enempi.. no, tästä olen saanut kuulla Johannaltakin, mutta ei sitä vaan kaikkea voi muistaa. Toinen kohta jota hinkattiin oli kohta johon tein tuon vekki-takaaleikkaus-systeemin. Se ei meillä nyt kyllä ollenkaan toiminut, joten kokeiltiin kahden valssin hässäkkää, joka kyllä varmasti muuten ois toiminut ihan hyvin, jossen mä sitten ois joko ollut täysin myöhässä tai väärässä paikassa tai hukannut koiraa tai koira väärällä puolella tai tai tai. Eli tuota kohtaa sitten mentiin sen miljoona kertaa kunnes saatiin se sitten onnistumaan. Jotenkin huomas kyllä, että pitkät trenit painoi ja omat ajatukset ei oikein selkeästi pysyneet enää kasassa, niin tyhmiä virheitä tuohon sai aikaiseksi. Moona kyllä toimi oikein ja joka kerta just niin kuin käskin. Sitten jatkettaessa todetiinkin, että meijän treenit oli hyvä lopettaa siihen kun oltiin jo sen verta väsyneitä niin mä kuin Moonakin ettei keskittymiskyky 2,5 tunnin treenin jälkeen enää oikein ollut hyvä.

Otin kyllä sitten vielä muutaman toiston keinulla, josta palkkasin. Eihän tuommoista mahdollisuutta voinut jättää väliin, kun kerrankin oli mahdollisuus vieraalla keinulla palkata. Meni ihan ok.

Oli mukavat, mutta rankat treenit. Oli jännä päästä kokeilemaan ulkopuolisen kouluttajan koulutusta ja kuulla mimmoisia kommentteja häneltä tulee meijän työskentelystä ja toiminnasta sekä harjoitella vähän erilaisia kuvioita. Antoisat treenit oli!

Eilen oli sitten vuorossa meijän omat sunnuntai-ryhmäntreenit. Treeneihin lähdin asenteella, että katsotaan mitä Moona jaksaa ja jos ei jaksa niin lopetetaan. Ja, pah.. ei mitään väsymisen merkkejä! Aluksi oli vuorossa tekniikkatreeninä hyppy-suora jossa treenattiin eteenlähettmistä omasta kävelyvauhdista eli tarkoituksena oli että koirat itse hiffaisivat idean.. ilman että me kauhjasti autetaan. Moona meni jotenkuten, mutta ei se kahta hyppyä kauemmas irronnut.. mutta ihan ok.

Sitten oli vuorossa rata. Jossa oli muutama mielenkiintoinen kohta.. putkesta hypylle tullessa käytin Miian joskus opettamaan ohjauskuvioita.. en tiedä tai muista oliko sillä joku nimikin.. mutta se toimi perfect tuohon tilanteeseen sekä sitten puomin jälkeen hyppysuoralle mentäessä tai pikimminkin sen päässä tehtiin sylkkäri, joka ei toiminut sitten ollenkaan. Kokeiltiin sittne suoran alkuun valssia, joka toimi mahtavasti.. kun vaan liikuin aivan törkeesti.. mutta se meni heti ekasta kerrasta aivan nappiin ja selkeästi se paras vaihtoehto meille tuohon. Muuten rata oli ihan ok.

Olipas rankka, mutta mielenkiintoinen agiviikonloppu! :)