Tänään oli sitten Monskulan kahden agilitykisan vuoro. Aamupäivällä käytiin heittämässä Nöpsykkä-neiti mummilaan hoitoon ja lähdettiin Monskulan kanssa kaksisteen kisoihin.

Ekan oli vuorossa hyppyrata, joka olikin sitten uramme ensimmäinen laatuaan. Rata näytti aikast mukavalta.. varsinkin kun siellä ei ollut niitä kontaktiesteitä ollenkaan ja esim. se pahamaineinen keinu oli poissa radalta ;)  Radan oli suunnitellut ja tuomarina toimi Markkua Vuorinen. Rata koostui 16 esteestä: hyppy, hyppy, hyppy, putki, hyppy, hyppy, putki, hyppy, hyppy, kepit, pituus, putki, hyppy, pussi, muuri ja hyppy.

Alkuun ennen rataa reviteltiin Moonan kanssa verkka-alueella ottamalla muutamat kepit. Jotka eivät sitten sujuneet ollenkaan alkuun.. mentiin alkuun n. 4 kertaa ne aivan päin honkia ja sitten saatiin 2 onnistunutta toistoa ja lopetettiin alkuverkka ja innon nostatus siihen.

Sitten oli varsinaisen radan vuoro:
Moona jäi lähtöön hyvin ja odotti lähtölupaa nätisti. Ekat 3 hyppyä perfect.. mutta sitten, koska otin esteen numero 1 yli Monskulan ja jouduin tätä varten sijoittuumaan vähän keskelle ykkös ja kakkoshypyn väliin.. jouduin tekemään kakkos ja kolmoshypyn ohi päästäkseni aikamoisen koukeron, jonka seurauksena Monskula ajautui mun liikkeen mukaisesti hyppyjä seuranneen putken väärään päähän. Putki oli siis U:n mallisesti ja molemmat päät osoittivat hypylle. Toinen eli se oikea pää oli ehkä hitusen paremmin hollilla, mutta koska Monskula tosiaan seurasi mun liikettä olikin tuo vääräpää auttamatta tarjolla ja koska Monskula oli tuossa vaiheessa mua edellä ei mitään ollut tehtävissä. Siinä mä katselin, että sinne se meni ja Hyl tuli. No, päätiin kuitenin vetää loppu radan täysillä ja kokeilla kaikki kommervenkit joita rataantutustuessa tuli valkuilta (kiitoksia Johanna) saatujen ohjeiden mukaisesti harjoiteltua.. kaikki kommervenkit toimi perfect, Monskula toimi aivan mahtavasti ja loppu rata oli täydellinen! Ainakin mun mielestä ;) Moonassa oli vauhtia ja se suoritti kepit todella itsenäisesti ja hienosti. Koko rata oli tosi hyvä tuota yhtä mun ohausfipaa lukuunottamatta ja Monskula toimi hyvin! Nää hyppyradat on Monskulalle todella hyviä, kun siellä vauhti säilyy aikast hyvin ja ei ole niitä kontakteja ja varsinkaan sitä keinua.

Ko. hyppyradalla Moonan sisko Elsa ja ohjaaja-Riikka sekä Elisa ja Tessa saivat molemmat kolmannen nollansa ykkösistä ja siirtyivät täten kakkosluokkaan kisaamaan. Riikka ja Elsa myös voittivat ko. luokan huikealla ajalla ja hienolla työskentelyllä :) Onnea Riikalle ja Elsalle sekä Elisalle ja Tessalle ja tervemenoa kakkosluokkaan! Kakkukahveja odotellaan :)

Toinen startti agirata oli vuorossa vasta useamman tunnin päästä edellisestä, joten valkun ohjeiden mukaisesti ajeltiin Monskulan kanssa kotiin, jotta se saisi ehkä vähän paremmin olla rauhassa ja levätä. En sitten tiedä miten hyvä veto tuo oli, koska tietysti ko. paikassa jos olisi autossa odottanut olisi voinut olla aika kylmä ja autoa olisi tarvinnut lämmittää useampaan kertaan sekä kaikkien koirien äänet yms. olisivat kuuluneet autoon, joten rauhoittumisesta ei ehkä olisi mitään tullut. Mutta ei siitä oikein tullut muutenkaan.. kun ajeltiin aluksi kotiin.. matka kestää ATT:n hallilta semmoset 20 minuuttia ja kotona Moona selkeästi ihmetteli ja etsiskeli missä Nöpö on.. sitten hän vähän väliä vaelteli tai ampaisi keittiöön ja odotti ja vaati, että hänelle olisi pitänyt antaa ruokaa.. johan ne kisat loppusivat. No, eipä saanut kaveri vielä ruokaa. Ja sitten n. puolen tunnin kotona odottamisen jälkeen tuli aika lähteä takaisin hallille ja ajella taas se 20 minuuttia takaisinpäin. Joten eipä tainnut hirveästi tuota lepoa Moonalle tulla. Kisat olivat myös etuajassa, joten sen takia piti myös tuonne hallille lähteä aikaisemmin takaisin. Ja hyvä oli, että lähdin.. koska hallille saapuessa oli ko. radan rakennus jo käynnissä.

Toisena ratana olis sitten vuorossa agilityrata. Radan oli suunnitellut tuomariharjoittelija Heidi Viitaniemi. Rata tuntui ykkösluokan radaksi aika haatavalta. Rata koostui 18 esteestä: hyppy, hyppy, putki (jolle aikmoinen käännös), kepit (jonka jälkeen todella pitkä välimatka ja ihmeellisesti keskellä kenttää keinu), keinu, putki, hyppy, A, muuri, putki, pituus, putki, hyppy, putki, hyppy, puomi, hyppy, hyppy. Taisi olla oikea putki rata, kun noita putkia oli aika monta.. neljä kappaletta ja yksi mentiin vielä kahteen kertaankin. Rata näytti tosiaan haastavalta ja se keinukin siellä tietysti oli.

Eniten haastetta teki.. hypyltä ekalle putkelle vienti, keppien jälkeisen keinun sijainti sekä A:n jälkeiset muuri ja putki, jolle taas oli tarjolla molemmat putken päät.. toinen enempi toinen vähempi. Vahingosta viisastuneena.. päätin kuitenkin ottaa ko. putken samoin kuin edellisellä radalla, mutta sillä erolla, että tein pienen vekin A:n jälkeen ja todella painoin sen sinne putkeen.. kiitos Miialle ohjeista ja avustuksesta :)

Sitten taas itse rataan:
Jätin Moonan lähtöön ja se jäi sinne hyvin... mutta mutta, kun pääsin 1 ja 2 hypyn väillä, josta mun piti ottaa tytteli vastaan.. haisteli Moona maata ja ei katsellut mua ollenkaan.. no se oli sitten jo niin lähellä hyppyä, etten uskaltanut mennä sitä hakemaan.. enkä voinut antaa huomiokeskyä tai jotain, koska se olisi varmasti tullut ekalta hypyltä ohi. No, kun se pääsi hypyn kohdalle.. se nosti katseen muhun ja loikkas esteen... käsi mulla oli jo ylhäällä, mutta käskyä en antanut. Joten tuosta tuli sitten varaslähtö.. mutta ehkäpä vähän omituinen sellainen, koska Moona ei kyllä nyt tarkoituksella varastanut.. vaan haistelun seurauksena päätyi ko. hypylle... ei mitenkään käynyt kierroksilla ja tullut esteestä sen takia yli. Miten niin mä puolustelen sitä? Toivottavasti tämä ei aiheuta tulevaisuudessa ongelmia. Joten alku lähti tämän takia vähän tahmeasti käyntiin ja kääntö 2-hypyn jälkeen putkeen meni vähän pitkäksi, mutta sain sen onneksi paikattua ja Moonan ko. putkeen. Kepit meni hienosti vasemmalta puolelta ohjaten ja vienti keinullekkin onnistui valssina avulla mainiosti. Keinu sitä vastoin suoritettiin taas Moonalle ominaiseen tapaan suht hitaasti, mutta varmasti.. mutta taisi olla kuitenkin keskiverto-keinusuoritus Moonalta. Myös vienti putkeen A:n ja muurin jälkeen onnistui tällä kertaa ok ja runnoin sen sinne putkeen. Joissan putkissa huomasin, että en ihan vienyt Moonaa loppuun asti ja yleensä se vaatii aika tarkkaa ohjausta.. ja jos lähden liian aikaisin livahtamaan johonkin suuntaan tulee se yleensä perässä, eikä mene ko. putkeen.. mutta tänään se suoritti näköjään kaikki ne esteet mitkä käskin.. tekipä mamma sitten käskyn aikaan tai siinä välissä sitten mitä vaan. Eli taisi tuo koira mut kerran tai kaksi siellä radalla pelastaa, kun meni sinne putkeen.. vaikkei mun ohaus tosiaan sitä ihan sinne putken suulleasti vienytkään... eli Moona taisi sanoinkuvaannollisesti irrota hyvin esteille :) Mun edestä leikkauksetkin onnistuivat perfect.. niitä kun tuli tällä radalla tehtyä kolme kipaletta.. ja kaikki putkien jälkeen.. sinne edestäleikkaukseen mulla varmaan niin kamala kiire olikin, etten Moonaa jokaiseen putkeen niin tarkkkaan vienyt.. hyvä että hommat selkeävät itsellekkin näin jälkikäteen mietittynä ;) Lopputulos radalta oli 0 vp. ja aika -0.08. Ko. radalta sai mineissä.. kaksi koiraa yhteensä nolla tuloksen, joten olimme Moonan kanssa lopputuloksissa toisia ja pääsimme ensimmäistä kertaa virallisissa palkintopallille! Toinen nousunolla ykkösistä tuli näin siis saavutettua ja ko. nolla tuli agiradalta jossa oli myös keinu mukana :)

Kaikilla tuloksen tehneillä tuossa jälkimmäisessä luokassa oli meitä parempi aika, mutta koska niitä nollatuloksia oli vain meillä ja toisella koirakolla päästiin sitten palkinnoille. Moonalla selkeästi sitä aikaa kuluu tuolla keinulla ja tulihan tuossa nuo muutamat sähläyksetkin, jotka varmasti verottivat aikaa + että musta Moonalal ei oikein ollut semmoinen tatsi päällä, kuin ekalla radalla oli. Taisi omakin meno olla himppasen hitaampaa + että keinun jälkeen, jotenkin Moonalta häviää myös näinnäisesti vauhti.. näin Miiakin taisi katsomosta katseltuna todeta.

Kokonaisuutena päivän anti oli hyvä. Moona jaksoi hyvin pitkän päivän, mitä nyt viimeisessä startissa vähän rupesi aika ja päivän pituus painamaan.. mutta tuloksessa se ei näkynyt. Moona suorittaa radat tasaisen varmasti ja menee just sinne minne mamma ohjaa.. kun hän ei voi tietää mihin pitäisi mennä. Mokailut suorittaa ainoastaan mamma ja Moona yritttää parhaan taitonsa mukaan pysyä mamman kuvioiden mukana ja suorittaa radan loppuun ;)