Viime lauantaina oltiin Moonan kanssa juoksentelemassa 3x Sami Topran radat ATTn agikisoissa.

Ekana oli vuorossa agirata. Rata tuntui meille sopivalta. Muutama kohta herätti keskustelua, että mitä niissä vois tehdä ja mikä kannattavaa ja mikä sopii just meille jne. Valitsin kuitenkin sen vaihtoehdon, joka tuntui luontevammilta.. eli ei mitään turhia hösellyksiä. Rata meni ihan kivasti.. paitsi radan 4:s este.. keinu.. kesti taas aikast kauan. Muuten täti irtoili ihan ok.. mitä nyt lopun puomilla vähän himmas alussa ja lopussa ei sitten taas seurannut mun kättä vaan antoi mennä. No, tulos 0vp, mutta yliaikaa harmittavasti +0,78.

Toinen rata oli myös agirata. Keinun jälkeinen pimeäputki mietitytti ja siihen kovasti mietin vain sinne heittämistä ja parasta toivomista ja tämän jälkeen edestäleikkausta, no.. lopulta menin kuitenkin tekemään sinne suulle pakkovalssin ja se onneksi tällä kertaa onnistui ;) Ja keinukin toimi paremmin kuin ekalla radalla. A:n takaaleikkauksella Moona himmas alastulo-osuudella aikast ylös ja sain vetää sen siitä alas. Näihin tietty kului hivenen ylimääräistä aikaa. Mutta se radan katastrofi osuus oli kolmanneksi ja toiseksi viimeisen esteen välissä. Tuohon olin rataantutustumisessa ehtinyt miettiä ulkokaarteessa juoksua.. keppien jälkeen valssia, keppien jälkeen edestä leikkausta sekä ennen seuraavaa estettä takaaleikkausta. VAihtoethoja siis oli mietitty ja kokeiltu. Valssin hyllytin, kun totesin sen hidastavan. Takaaleikkauksella vähän epäilin, että jos ei täti keppien jäleken oikein irtoa sekä ulkokaarretta epäilin, että jos vauhtia onkin sata lasissa niin en ole kepeillä oikeaan aikaan. Joten päädyin edestäleikkaukseen, joka kostautui.. kadotin hetkeksi koiran.. jonka sitten vihdoin löysin seuraavan esteen takaa.. jolloin en todellakaan tiennyt, että mitä kautta se sinne oli mennyt.. oliko se edes suorittanut estettä, eniten todellakin mietin.. että se ei varmaan ole sitä suorittanut, vaan on lukenut mun sivuaskeleet takaakeirroksi, kun oli mua kohti sieltä tulossa, kun katseeni koiraan sain. No, ei kun usutin sen eteenpäin siinä toivossa, että este on suoritettu.. eihän tossa muuta voinut.. joten hylky sai tulla jos on tullakseen sitten vimpalla esteellä. No, oli se sen suorittanut ja vielä oikealta puolelta muakin, mutta niin läheltä ja takaa.. etten sitä ollut huomannut, kun katseella etsin.. pitäis  ehkäpä muistaa, että tuo on mini-koira ;D Eli kävi vähän kuin lenkillä konsanaan, että kutsun koiraa ja huudan ja huudan ja hätäännynkin jo, että mihin se koira meni ja sitten se töllöttää siinä vieressä :) Mutta summa summarum.. Moona oli suorittanut tuon esteen ja tehtiin siis ihme pelastuminen. Mutta harmikseni tuo kohta koitui kohtaloksemme eli 0vp, mutta +0,33 yliaikaa :(  Harmittavasti noin vähän. Muualtakin tuo ois pois saatu.. jo A:n alastulossa paloi tuon verran ja varmasti enemmänkin kun ei tullut suoraan alas.

Viimeisenä ratana oli hypäri, jossa sain tehdä pakkovalsseja ja juoksennella. Tämä rata meni kohtalaisesti.. mitä nyt muutama kaarre valahti. Mutta tältä sitten 0vp ja -0,78. Eli yksi hypärinolla lisää. Harmittavasti tämä ei vaikuta nollien keräämiseemme mitenkään, kun hypärinollat oli jo kasassa :/  Näitä meille varmaan muutenkin tässä siunaantuu, kun agiradalta se nollan saaminen on aikast pitkälti keinun varassa.. siihen palaa niitä arvokkaita sekuntteja aivan liikaa!!! Muutenkin mamma vähän hidastaa liikaa.. jämähtämällä. Nyt kyllä lauantaina mentiin aikast sujuvasti kaikki radat ja mamma ei jäänyt kupeksimaan :)

Saatiin me sentään triplanolla virhepisteissä.. mutta kyllä nuo harmittavan pienet enimmäisajanylitykset harmittaa :(  Mutta koiraan olin kyllä tyytyväinen ja ratasuunnitelmiin.. kakkosradan edestäleikkausta lukuunottamatta... jälkeenpäin ajateltuna mun ois pitänyt tehdä se takaaleikkaus siinä tai jopa ulkokautta juoksu ois varmasti toiminut. Mutta jälkeenpäin on helppo jossitella ;)

Katse kohti seuraavia kisoja! Jokaisesta kisasta saadaan arvokasta kokemusta ja tuloksilla ei sinäänsä ole merkitystä. Mutta tietty parhaamme yritämme ja kivahan se on hyviä tuloksia saada :)