Tänään oli vuorossa ATT:n viralliset kisat sekä TurkuTourin finaalirata.

Päivän aloitti Nöpsykkä, joka starttasi elämänsä toiselle agiradalle. Rata oli tuomariharjoittelija Marjo Heinon käsialaa (varsinaisena ylituomarina Ritva Herrala).. neljä suoraa ja päissä aina kääntö eli S-mallia mentiin pitkälti: hyppy, vieressä putki.. jonka väärään päähän, hyppy, hyppy, putki, hyppy, hyppy, keinu, jonka jälkeen kepit vähän pimeässä kulmassa, hyppy, kääntö toiselle hypylle, A, rengas, muuri, kääntö hypylle, puomi, pituus, hyppy. Vaikeimmat kohdat rataan tutustuessa tuntuivat olevan tuo alun eka putken vääräpää.. ettei taas peitä sitä koko putkea kun sen koiran sinne ohjaa sekä sitten keinu-kepit yhdistelmä.. harvemmin nuo peräkkäin on ja varsinkaan ykkösten startissa. Keppejä Nöpsykkä ei olekkaan pitkään aikaan mennyt, kun Johannan hallilta ne on nyt puuttuneet, kun uudet esteet eivät ole tulleet ajallaan.

No, otettiin verkaksi pari kertaa kepit.. joita verkassa oli 6 kipaletta ja näytti sujuvan vanhasta muistista sekä muutama kerta hyppy ja ei kun radalle. Nöpö jäi lähtöön hyvin ja rata sujui todella mallikkaasti.. ongelma kohdat eivät osoittautuneet ongelmaksi eli en peittänyt putkea ja Nöpsykkä haki keinulta kepeille ihan oma-aloitteisesti eli mun suoristamisyrityksistä ei ollut hyötyä, kun se oli jo lukinnut ne kepit ja teki paljon paremman tien tuolloin itse niille :) Keinulle paineli taas kuin viimeistä päivää ja keskikohdan paremmalla puolella huikkasin sen vähän hiljentämään, joten maastoutui sitten siinä.. mutta suoritti sen hienosti.. tuli vaan itselle heti mieleen toisinto viime kisojen lentokeinusta, jota en todellakaan halua taas uuudelleen.

Loppu tuloksena oli 0 vp, mutta harmittavasti +1,64 yliaikaa. Sijoitus kuitenkin 3:s, kun vain kaksi koiraa saivat ko. luokassa virallisesti nollan ;)

Nöpsykkä toimi tänään tosi kivasti.. kuunteli mitä mamma käskytti, sillä oli vauhtia ja intoa. Ulkona se ei ole koskaan treenannut ja ei ole ollut kisoissakaan, joten eipä näyttänyt uudesta tilanteesta mitenkään stressaavan tai ihmettelevän.. sama kait se on missä sitä agilityä harrastaa ;)

Sitten ei kun Nöpsykkä kotiin ja Moona-täti matkaan. Vuorossa oli päivän päätteeksi TurkuTourin finaalirata.. jossa siis mineissä kamppaili niin ykkös, kakkos kuin kolmosluokan koirat samalla radalla ja näistä tuli yhteisvoittaja.. mitään tasoituksia ei annettu ja ko. radan tuomari jopa totesi tuomaripuhuttelussa, että hän ei tiennyt että rataan osallistuu ykkösluokkalaisia ollenkaan eli rata oli tehty silmälläpitäen 2-3 luokkalaisia! No, siltä se vähän näyttikin. Radalla oli alun hyppy-hässäkkä.. U:n mallilla hyppy, hyppy, hyppy, jonka jälkeen täyskääntö puomille, josta suoraa hyppy, hyppy, putki (muita hyppyjä vieressä tarjolla ja putken vääräpää näkyi hypyiltä suoraan), hyppy ja seuraavan putken vääräpää, josta kepeille, jonka jälkeen täyskääännös hypylle ja siitä pitkään suoraan putkeen. Puteken jälkeen pitkälti rinnakkain kolme hyppyä, jotka aina tulosuunnalta ja sitten täyskaarto loppusuoralle hyppy, A, rengas, pituus, hyppy. Rata tuntui aikast haastavalta, näin ykkösluokan koirakon kanssa.. mutta tutustumisessa löysin kyllä sopivat vaihtoehdot joita päätin kokeilla.

Monskulalla olikin radalla vauhtia ja se toimi todella kivasti.. selvitettiin kaikki vaikeat paikat! Kepeille tuli virhe.. Moona lopetti loppupuolella ne kesken.. varmasti sen takia, että aioin ottaa seuraavan hypyn, joka oli kepeiltä himpun taaksepäin takaa-ottona, joten tein liian aikaisin jo sivuaskelia, joka kostautui. Toisella kerralla vein kepit loppuun ja ei ongelmia.. sen jälkeen tuli vaan pirun kiire, kun olinkin ihan väärällä puolella loppu rataa ajatellen, mutta meille Moonan kanssa tuommoinen kiire sopii eli silloin molemmat tekee useimmiten hyvää työtä, niin kuin nytkin lopun vierekkäishyppyhässäkät meni lennosta upeasti! :D Sijoitus oli jotain 10/21. Tuosta keppien korjaamisesta tuli tietty yliaikaa.. kun ne kokonaan otin uudelleen.. mutta rata oli mun tuota pientä sivuaskel-mokaa lukuunottamatta aivan perfect!! Taas näki että kun keinua ei ollut, niin vauhtia ja intoa oli molemmilla satalasissa. Laitan videon tästä myöhemmin nettiin :)