Tänään lähdettiin Riikan ja Elsan kanssa aikaisin aamulla matkaan kohti Vantaan Ojangolla pidettäviä HSKH:n agilitykisoja.

Päivä oli mitä mainioin.. oli reilut parikymmentä astetta lämpöä ja vähän aina tuulahteli, joten ei ollut liian kuuma.. muttei kylmäkään.. vaan kerrankin juuri sopiva :)

Ojangolle saavuttuamme alkoi päivä Moonan hyppyradalla. Rata oli Hannele Lummerannan käsialaa ja ei niin suoraviivainen. Alkuosa oli suht ok.. mutta lopussa oli pientä pyöritystä.. niin kuin noilla hyppyradoilla kyllä tuppaakin olemaan. Rataantutustuessa homma näytti kuitenkin selkeävän ja sain hyvät suunnitelmat aikaiseksi :) Rata koostui hypystä, hypystä, hypystä ja neljännestä hypystä vähän sivummalla.. mutta suht samalla suoralla, jonka jälkeen kepit vinosti aivan toisessa suunnassa, josta hyppy, putki, rengas, hyppy, putki, jonka jälkeen loppu pätkää täyskäännöksellä hyppy, hyppy, hyppy ja sinne kierrätyksen poikasta ja hyppy, hyppy, hyppy.

Käytiin ottamassa ennen radalle menoa viereisellä kentällä kepit kerran ja meni tosi hienosti, joten jätettiin lämppäriesteet siihen. Sitten itse rataan.Jätin Monskulan lähtöön ja jäi hyvin.. menin ykkös ja kakkosesteiden väliin.. mutta kuitenkin sivuun ottamaan ekalta yli ja sehän lähti kuin tykinsuusta, kun lähtökäskyn annoin.. siinä tuli mammalle kiire ja niinhän sen suoran päässi sitten kävi, että kun neloshypyltä piti kääntää seuraaville kepeille oli Monskula mua himppasen edellä, joten mun valssinajoitus koiran hyppyyn nähden tuli sitten aivan oikein.. mutta mutta mutta.. itse en sitten ollut aivan just siinä kuin piti eli valssita tuli liian tiivis eli taisipa olla ensimmäisiä kertoja, kun tehtiin Monskulan kanssa valssilla kunnon kääntö.. tais lähennellä pakkovalssia, mutta tuohon tilanteeseen se ei oikein sopinut! Olin suunnitellut meneväni.. muutamia askeleita vielä eteenpäin... mutta koska Moona oli edellä, niin  ne askeleet jäi sitten ottamatta.. tuon valssin seurauksena Moona sitten tiukan käännöksen johdosta ajautui keppien vasemmalta puolelta sisään eli mä suoraan sanoen valssilla heitin ja pakotin sen sinne.. hyvä minä! Ja sitten kun otin sen sieltä takas, niin en tietty peruuttanut muistaakseni ollenkaan, joten uusinta lähetyksessä Moonalla ei ollut mitään mahdollisuutta aloittaa keppejä ekasta välistä vaan meni toiseen, joten siitä toinen 5 vp. Kolmannelle lähestymiselle peruutin kunnolla ja kepit meni hienosti. Loppu rata myös paineletiin tukka putkella ja viimeisen putken jälkeen en tehnytkään suunnittelemaani valssia.. vaan improvisoin ja otin seuraavan hypyn takaa vastaan ja se onnistui todella hyvin.. kuten loppu hässäkätkin :) Yhteensä siis 10 vp ja yliaikaa.. noiden keppien uusimisista johtuen +4,64 eli yht.tulos +14,64.

Tuosta huomaa, että jos radalla on tullut jo virheitä.. jolloin tuloksella ei ole oikeastaan mitään merkitystä, koska niitä nollia sieltä metsästetään.. voi sitten loppu radalla kokeilla kaikkea kivaa eli semoista, jotka on tullut vaihtoehtoina mieleen, mutta ei ihan vielä uskalla niitä radalla käyttää.. kun eivät ole mamman mielestä vielä niin varmoja juttuja meille. Mutta taas näki, että kun vaan uskoo ja tekee.. niin kyllä sen pitäis onnistua :)

Kepit meni siis surkeasti.. mutta ei Moonan puolelta, vaan vika oli täysin mamman. Moona toimi tänään loistavasti.. oli hyvä vire päällä ja paineli hienosti ja kuunteli ja luki mammaa täydellisesti :)

Kakkosluokassa oli kisaamassa Riikka ja Elsa sekä Elisa ja Tessa. Riikka ja Elsa saalistivat hyppyradalta toisen nousunollansa kakkosissa. Elisa ja Tessa olivat agiradalla harmittavasti neljänsiä.. viidellä virhepisteellä.

Oli kiva päästä katsastamaan vieraita kisoja sekä korkkaamaan kesän ulkokisakausi. Viihdyimme paikalla vielä pidempäänkin, kun ilma oli niin hieno ja näki muiden mukavia suorituksia. Kiitokset mukavasta päivästä Riikalle ja Elisalle!