Viime sunnuntaina oli lämpötila sen verta noussut, että päästiin aksatreeneihin. Otin Monskulankin Koirakoululle mukaan, jotta voisin sen kanssa ottaa myös jotain pientä Nöpön ratojen välissä. Lopulta löysin kuitenkin itseni Moonankin kanssa radoilta

Eka rata oli hyppyrata, jonka Nöpsykkä meni suht ok:sti, mutta vauhti oli kateissa ja välilä haisteltiin sitä sun tätä. Kaikki nippelijutut sujui hienosti ja neiti oli ajantasalla mitä mä yritin sille kertoa. Moonalla sitten taas oli vauhti aika kohdillaan ja se meni radan kertalaakista mukavasti. Lähtö oli ainoa joka tuotti ongelmia tai mä en edes huomannut että se tällä kertaa tuotti ongelmia, mutta onneksi coutsi kertoi.. koska nyt tiedän miksi se on voinut kosahtaa ja täytyy olla tarkempi noiden lähtöjen kanssa!

Toinen rata oli oikea kontaktihässäkkärata.. radalla kaikki kontaktit.. A jopa kahteen kertaan. Tällä radalla päätin muistutella tytöille kosktusalustaa, jota aina välilä ollaan muistin virkistykseksi otettu, jotta muistavat mitä siellä kontaktilla oikeasti kuuluu tehdä ja jotta eivät vetokontaktista ajansaatossa rupea loikkimaan. No, Moona meni ok läpyskällä.. A:lla ilman läpyskää toinen suunta oli ok, mutta toisessa himmasi jo paljon enenn varsinaista paikkaa ja tuli nykimällä alas. Nöpö muisti alustan puomilla jotenkin, mutta A:lla kun sitä ei ollut, niin koske-käskystä ei oltu kuultukkaan ja neiti sitten vielä loikkasi keinultakin mun käden ohi.. ei siis tehnyt kontaktivirhettä, mutta ei seurannut mun kättä ollenkaan. Tämän olen keinulla muutenkin viimeisimmissä kisoissa varsinkin havainnut ja viime kisassa olin tarkkana ja pidin neidin vähän ylimääräistäkin siellä, ettei lähde liian aikaisin ponkaisemaan. Tyytväinen olin erityisesti Moonan keinuun.. tota keinua ei olla menty pitkään aikaan ja se näytti nyt toimivan ok.. vaikka itsellä taisi vielä vähän Moonan vanha trauma ko. keinua kohtaan takoa takaraivossa Eli ehkä voidaan vetää johtopäätös, että keinun kanssa yleisesti ollaan menty eteenpäin vuoden takaisesta! Vaikka se siis aina ei vieläkään toimi ja hyvinhän se ei toimi silloinkaan kun se toimii, mutta Moonaksi hyvin näyttäisi nyt toimivan n. 80%:ssa tapauksista. Eli joku juttu veilä tekee sen, että jollekkin keinulle täytyy jäädä silloin tällöin aikaa kuluttamaan.

Maantaina molemmat tytöt pääsivät Piiran fyssarikäsittelyyn. MOlemmilta löytyi jumeja. Moona oli ihmeekseni enemmän jumissa kuin Nöpö.. mutta molempien jumit saatiin auki. Kumpikaan ei ollut vino. Moonakin on joka kerta tuolla aina parempi ja tällä kertaa se oikein veti sinne hoitoon eli halusi sinne ja hoidon aikana slilmät slurpsahti muutamaan otteeseen kiinni, jota ei ole koskaan ennen tehnyt.. joten on toi tätikin ruvennut jo vähän rauhoittumaan ja ymmärtää, että se hoito tekee hyvää. Eikä singonnut ollenkaan ylös, kuten joskus aikoja sitten, eikä millekkään äänille tarvinnut haukkua mitä ulkopuolelta kuului. Nöpö sitä vastoin oli tällä kertaa ihmeen jäykkänä, siis paikasta ja kaikesta.. jotenkin oli pasmat sekaisin ja neiti oli stressaantunut ja vähän paniikissa. Mistä moinen.. ei mitään ymmärrystä. Ennen tämmöistä ei ole ollut. Eihän tuo koskaan ole ollut ko. hommassa mikä höseltäjä tai Piiran pussaaja kuten Moona on.. mutta se on kuitenkin sujuvasti maannut hoidossa kuin Lahna ja rentoutunut. Nyt hän ei oikein rentoutunut ollenkaan. Lopuksi sentään seisoi hienosti, joten hoito oli tehonnut ja neitikin rupesi vähän jo rentoutumaan.

Keskiviikkona Moona käväisi ATTn kisoissa mölliradalla. Mentiin vaan möllit, kun mulla oli olevinaan kiire kotiin.. mamman 90-v synttärit oli seuraavana päivänä. MÖlleissä oli tarkoitus mennä treenaamaan lähtöä ja palkata jos neiti jää sinne hyvin sekä ottaa A:n kontakti pysähtymällä sekä muuten usvattaa rata läpi.. kun kerrankin oli sujuvan suoraviivainen rata. Mölliratoja ei olla menty varmaan moneen vuoteen. Joten saatiin tämmöistä positiivista vauhtirataa Monskulalle sekä mulle juoksuharjoitetta. Lähtö sujui hienosti ja sain Moonan siitä palkattua. A:n pysäytys ei sujunut.. siis pysähtyi kyllä, mutta kuten sunnuntainakin niin liian aikaisin. VAuhtia radalta muuten löytyi ja molemmat sai usvattaa radan läpi Olipa siis onnistunut kisa-treeni! Kisan jälkeen käytiin kävelyllä 9 koiran kanssa... mukana oli kääpiöpinsereitä (tietty siis omat Moona ja Nöpö sekä muita) ja bortsuja ja aussi. Toi on kyllä tosi kivaa kun kaikki käyttäytyy asiallisesti ja koirat saa laumassa viiletellä ja tutustua.

Torstaina oli meillä tämän vuoden ekat Raunon treenit. Pakkastakin oli nyt vain -4 ulkona ja hallissa +1,5 astetta. Rata oli sujuvaa juoksua sekä paikoitellen teukkoja käännöksiä. Sekä kepeillä ois ollut taas ohjelmassa sylkkärillä poispäinkääntö. Siis ois ollut, koska taaskaan tämä homma ei meillä toiminut, kuten ei joskus syksymmälläkään.. yritettiin kyllä useaan otteeseen ja lopulta Moona rupes taas jo lopettaan keppejä ynnä muuta 'mukavaa' No, tehtiin tämä kohta omalla versiolla, minkä alunpitäenkin olin miettinyt. Samoin käännökset venyivät. Eräskin käännös tais olla koko porukan suurimpia, vaikka siis ollaan pienimpiä ryhmässä No, näitä hiottiin ja saatiin ne lopulta toimimaan.

Lopuksi oli vielä lyhyt käännösrata. JOssa eka rata meni suht ok.. kunnon ennakoivilla valsseilla, mutta toinen oli sitten sitäkin parempi kun käytin vastakkaista käännöstä apuna ja en tehnyt valsseja. Tuota vastakkaiskättä täytyy nyt ruveta treenaaman.. se toimii kunhan saadaan siihen enempi harjaantumista tai sanotaan, että mä saan ja saan sen toimimaan luonnollisesti. Tuo vimppa rata meni kyllä aivan nappiin