Viikonloppuna 26-28.9.2008 järjestettiin Helsingin Jäähallissa Agilityn MM-kilpailut. Mukaan oli ilmoittautunut 34 maata taistelemaan mestaruuksista.

Perjantaina töiden jälkeen lähdettiin porukalla Turusta liikenteeseen ja lauantaina sekä sunnuntaina oltiin koko päivä kisoja katsomassa ja suomalaisia kannustamassa.

Oli todella upeaa nähdä tämän kokoluokan tapahtuma sekä kokea maailman huippujen onnistumiset sekä epäonnistumiset. Molempia viikonlopulle riitti. Upeita ratoja oli paljon, mutta parhaiten mieleen jäi Jaakko Suoknuutin ja bordercollie Zenin hyppyrata, jonka jälkeen parivaljakko johti maxien yksilökisaa suvereenisti. Oli se upeaa, rauhallista ja tasaista ohjausta! :) Samanlaista ohjausta nähtiin myös finaaliradalla, mutta harmittavasti rata päättyi hylkäykseen Zenin kiitäessä väärälle esteelle. Mutta oli sitä ohjausta ja parivaljakon työskentelyä sitten upea katsoa :)

Taas nähtiin kuitenkin kuinka pienestä se voi olla kiinni, samoin kävi viikonlopun aikana monelle muullekkin.. pienellä virheliikkeellä, väärän aikaisella ohjauksella yms. koira oli väärällä esteellä, väärässä päässä putkea, aloitti kepit väärästä kohtaa tai jotain muuta. MM-kisatasolla koirakot vielä yrittävät ottaa radasta kaiken irti mitä saa, koska muutenhan siellä ei todellakaan menestytä eli se on todellakin meiningillä kaikki tai ei mitään ja tällöin niitä virheitäkin voi sitten aina helpommin tulla.. kun siinä vauhdissa kaikki tapahtuu salamannopeasti.

Myös Raunon ja Leijan hyppyrata, Annan ja Ellin agirata sekä Jannen ja Toffeen agirata jäivät suomalaisista suorituksista erityisesti mieliin. Sekä TIETYSTI MM-pronssia napanneen Jouni Oreniuksen ja Yokon radat!

Ulkomaisista koirakoista muutama ohjaaja-koirakko parivaljakko olivat aivan mahtavalla tasolla, mutta pienillä virheillä menettivät saumat mitalijahtiin.. nimiä en kyllä näin tuhat starttia nähneenä enää voi muistaa ;)

Viikonloppu oli tosiaan agility painotteinen ja paljon toinen toistaan upeampia ratoja tuli nähtyä :) Lisäilen muutaman kuvan, jahka saan ne kamerasta ulos. Sen verta kovaa noi koirat radalla kiisivät ettei tuo mun pikku-digikamerani saanut koirista kuin viivoja aikaiseksi.. joten ihan yleiskuvaa on siis tulossa :)

Niin ja kiitos vielä Elisalle viikonlopun yösijasta sekä autokyydistä, taisivat kaikki matkalaiset olla sunnuntai-iltana aika väsyneitä, mutta tyytyväisiä viikonlopun annista!