Näin se aika menee ja ollaan siirrytty jo uudellen vuosikymmenellekkin Vähän mennyttä yhdistettynä.

Joulu tuli ja meni. Koirat olivat olleet kilttejä ja saivat herkkuja ja lelun sekä mamman ja pappan luo vesi/ruokakepun alusen.. niiden iänikuisten sanomalehtien sijaan Koirista joulussa varmasti mielenkiintoisinta oli ne herkut sekä kinkun tuijotus, kun se oli uunissa. Sitä meinaan piti sitten vahdata oikein olan takaa.

Uusi vuosi meni kotosalla telkkaria tölläten. Välillä koirat vähän uffittelivat, mutta varsinkin Moona on onneksi rauhoittunut ja suhtautuu ilotulitteisiin jo aikast hyvin eli ei stressaa ollenkaan siinä määrin kuin joskus nuorempana. Nöpö the Cool taittaa auttaa asiaan. KYllä ne on joissain asioissa aivan vastakohdat, vaikka muut asiat näyttäisivät toisin. Yleensä Moona on se varmempi ja tukeva jäävuori, mutta välillä siis toisinkin päin. Eihän Moonallekkaan luonnetestin ampumiset vaikuttaneet mitään, jota suuresti itse odotin.. eli oli ihan cool. Mutta ilotulitteet vielä saavat pientä liikehdintää aikaseksi, mutta kyllä se sentään ihan sohvalla makoili eikä ollut pöydänalla piilossa, kuten joskua aikanaan.

Vuoden loppu, uusi vuosi ja vuoden alku on myös ollut harvinaisen kylmää eli lenkkeilyt on jääneet minimiin. Kun pakknen on huidellut -10 - -23 asteen välillä   Nöpö the hienohelma vetää nelijarrut pohjaan jo kun ulos yrittääkin, kun siellä on niin kylmä. MOona yrittää painella tukka putkella tekemään tarpeensa ja sitten sisälle, mutta pikku-tiriiäinen hidastaa menoa, kun se laahaa siellä jossain perässä. No, mamma on sitten välillä sortunut kantamiseen eli menomatka menee kantaen ja kotiin sitten pikku-neiti koikkelehtii kovaa vauhtia Sisälle on tarpeitakin tässä kylmyydessä muutamia kertoja tehty *pyh*  Mutta eipä voi noita moittia.. kukas tuonne haluaa mennä perskarvojaan jäädyttämään melkein karvattomana, pohjavillattomana.

Agilityä on tässä tauon aikana tehty vain kerran, pari viikkoa sitten, kun lämpötila käväisi parin päivän ajan plussan puolella suunnattiin me tyttötrio ATTn hallille vähän treenailemaan. Otettiin Moonalla eritoten keppejä ja keinua sekä Nöpöllä suoraa kujaa, jossa mamma koitti juosta perskuleesti ja ei jäänyt odottelemaan että tuleeko se NÖpö sieltä vai ei, joko se sitten tuli tai sitten ei. Nää on nyt ne meidän tärkeimmät treenikohteet. Kyllä me vähän sitten muutakin otettiin ja pari pientä radan pätkää.

Muuten treenit on tuon kylmyyden takia jääneet. Tänään näyttää lupaavalta, joten matkamme taittaa agihallille vähän treenaamaan. Pakkasta -8, joka on meijän tai paremmin sanottuna mamman vetämä treeniraja omille karvakorville eli tuota kylmemmässä jää verkat liian huonoiksi, joten jos on tuo tai lämpiumämpi mennään. Muuten vois kylmemmässäkin treenata, kun ATTn hallissa on kyllä sisällä paljon lämpimämpi kuin ulkona on ja koirakoulussa ollaan aina plussan puolella reilusti.. mutta kun niistä tärkeistä verryttelyistä en halua yhtään laistaa, kun tiettää, että muuten neidit voi saada revähtymiä ja se ei sitten hyvää tiedä.