Eilen Nöpsykkä osallistui ATT:n epäviralliseen agikisaan.. Mini-Mölli-luokkaan.

Rata oli aikast mukava, muutama vaikeampi kohta oli. Ihanneaika sitä vastoin oli mölli-luokkaa ajatellen aika tiukka. Tuomarina toimi Rauno Virta, joka todellakin kehotti ottamaan radan treenimielellä ja hallitusti.

Alkuun kokeilin Nöpsykän kanssa lämmittelyksi keppejä ulkona, jotka eivät taaskan sujuenet :( Meni sisään, mutta joko lopetti kesken ja tuli pois tai rupesi haistelemaan.

Varsinainen möllirata muodostui: hyppy, putken väärä pää, puomi, muuri, hyppy, hyppy, putki, hyppy, putki, hyppy, hyppy, A, hyppy, hyppy, pussi, hyppy, hyppy. Pussia eniten jännitin alkuun, koska nykyään Nöpö on mennyt hyvin Koirakeskuksen pussia, joka on raskas, muovinen kapistus.. mutta tuommoista 'normi'pussia ei olla menty pitkään pitkään aikaan, joten se olisi voinut tuottaa ongelmia. Onneksi tuomari näytti auttavan koirakoita, jos he halusivat suorittaa pussin, jos se ei muuten oikein onnistunut.. kiva juttu ;D

No, rata meni kuitenkin tosi hyvin. Ekaan putkeen tuli vähän liian pitkä tie, koska Nöpö bongasi puomin jo lähdöstä, joka oli suoraan edessä päin.. onneksi sain sen takaisin ennen puomia ja päästiin siitä kohtaa siis etiäpäin. Kontaktit suoritettiin hyvin, vähän hitautta ehkä oli.. mutta ok. Pussi meni myös tosi hienosti :D Kolmannen putken jälkeen.. taisin itse näyttää seuraavalla hypyllä vähän liian sivulle, koska Nöpsykkä putkesta tullessaan porhalsi ko. hypyn ohi ulkokautta. Ei kun hyppy uudelleen ja matka jatkui. Tosi hyvää työtä teki Nöpsykkä muuten.. oli hyvin hallussa ja innokas :D Tyytyväinen olin kokonaisuutena rataan. Tulos 5 vp, aika +4,89 ja sijoitus 7/16.

Radan jälkeen kokeilin uudelleen keppejä ulkona ja nyt ne jostain syystä toimivat.. mentiin noin 4 kertaa ja joka kerta Nöpö meni ne nyt oikein. Yes! Mietin tämän jälkeen myös avoimeen luokkaan osallistumista, koska rata näytti suhteellisen helpolta.. tietty siellä oli keinu, kepit ja rengas lisänä. Mutta koska kilpailijoita oli paljon ei jaksettu jäädä odottamaan mini-avoimen luokkaa ja kelikin oli aika huono.. kylmä satoi räntää/vettä/lunta ja oltiin jo reilut pari tuntia hallilla oltu. Täytyy toisella kertaa sitten kokeilla kunnon agirataa, ennen kuin Nöpön sitten uskaltaa jossain vaiheesssa ilmoittaa ekaan viralliseen starttiin.

Illalla punnitsin tytöt. Olen vähän aikaa katsellut, että Nöpsykkä on luultavimmin saanut lisää massaa ja nyt ajattelin ottaa siitä selvää. Aluksi vaa'alla kävi Monskula, joka on painanut 5,4-5,6 kg ja nyt painoi 6,1 kg!!! Ei uskoisi, ei se siinä kyllä musta mitenkään näy.. eikä Monskula ole koskaan painanut yli kuutta kiloa! Sitten Nöpsykkä taas on painanut jo noin 1,5 vuoden ajan 3,6 kg tasan.. nyt hän painoi 4,3 kg!!!! Eli Monskula oli lihonnut 500g ja Nöpö 700g. Nöpöstä on tullut aikuinen ja selvästi on tässä rotevoitunut viime aikoina.

Muistan, että Monskulakin sai massaa ja oikeat mittansa vasta n. 1,5-2 vuoden ikäisenä, joten Nöpöllekkin on varmasti tapahtunut nyt sama.. hänhän täyttää ensi viikolla 2 v. Agilityn olen myös huomannut jäntevöittävän koiria ja saavan massaa eri paikkoihin aikaiseksi. Liika lihavuutta en noissa kyllä ole havaitsevinani. Mutta täytyy seurata tilannetta, koska agikoiralle ei kyllä ylimääräiset grammat tee hyväää.. rasittavat niveliä ja varsinkin jalkoja.. hypittäessä ja kiipeiltäessä, joten sitä varten on hyvä olla sutjakassa kunnossa.

Nöpsykällä voi tietty myös tulemassa oleva juoksu tehdä tehtävänsä, jos hän vaikka kerää ravintoa, koska juoksun aikaan on yleensä ollut aika huono syömään.. joten sitten taas laihtuu sillä välillä. No, täytyy seurailla tyttöjen painokäyrää ja ulkomuotoa, että pysyvät liikunnallisessa kunnossa ;D