Eilen illalla päätin tehdä tyttöjen kanssa vapaana pitkän lenkin. Ilma oli mukava.. valoakin riitti.. vaikka kello läheni jo 19:ää. Mukaan kammeettiin pussista vähän frolicceja, kun ajattelin että saa samalla harjoitella taas luoksetuloja ja noiden avulla saan tyttelit paremmin kiinni, jos lenkkipolulla, jota pitkin alkumatkan menemme tulee joku lenkkeilijä vastaan. Tytöt ovat yleensä kun tietävät että nameja on mukana.. paremmin kuulolla ja antavat kiinni, kun tietävät että jotain hyvääkin voisi siitä hienosta suorituksesta saada ;D

No, lähdettiin reissuun ja naatiskeltiin.. oli mukava pikku pakkanen ja maa just sopiva. Tyttelit kirmailivat pitkin lenkkipolkua ja muutama lenkkeilijä tuli vastaan, joiden ajaksi sain tyttelit hyvin kiinni. Kierreltiin Skanssin lähialueen luonto-alueella. Ihmeen vähän oli ulkoilijoita liikenteessä, vaikka ilma tosiaan oli mitä mainioin ulkoilukeli. Ylitettyämme pienen puron yli menevän sillan.. näin n. 30 metrin päässä jäniksen keskellä lenkkipolkua.. ei kun käsky "Täällä!" kuuluville.. Moonan näin korottavan päätään ja se otti semmoisen muutaman askelta jänistä kohden, joka häipyi mutkan taakse.. mutta Moona tuli käskystä luo. Yes!!! ja arvaa oliko mamma tyyttyväinen. Nöpö sitä vastoin ei koko jänistä ehtinyt huomatakkaan. No, matka jatkui, mutta käännyttiin kyllä seuraavasta risteyksestä eri suuntaan kuin jänis oli mennyt. Mentiin metsän reunustaa ja ajattelin metsän päästä oikaista pellon poikki, joka oli sopivan kova tällä ilmalla ja jossa luikertelee pienoinen polku. Päästiin sitten juuri pellon laidalle, kun näin taas tällä kertaa kahden jäniksen lähtevän pinkomaan keskeltä peltoa eri suuntiin.. olivat ehkäpä n. 50 metrin päässä. Moona läks ja mamman kutsuhuudot taas kaikui. Moona juoksi ehkäpä semmoiset 10 metriä ja sen jälkeen palas namin kanssa oottavan mamman luo. Arvatkaapa vaan olinko ylpeä! :D Nöpö sitä vastaan ei mamman luota hävinnyt mihinkään! Ei ole pitkään aikaan tullut tilannetta vastaan, jossa olisin saanut harjoitella luotettavia luoksetuloja oikein elävien luontokappaleiden houkuttelemana. Näyttivät toimivan, josta kyllä yllätyin.. koska kyllähän nuo on muutaman kerran jänniksen/fasaanin perään lähteneetkin... erikseen kylläkin. En nyt niin usein kuitenkaan noita metsäneläimiä satu lenkkien varrelle.. mutta aina välillä näitä tilanteita tulee.. tietty vielä useammin ne nähdään kun tyttelit on onneksi hihnassa kiinni. Nyt olin varsinkin tän jälkimmäisen kohdalla todella tyytyväinen, koska pellon takana molemmin puolin menee tie.. joten jos sinne asti ois juossut, niin olisi voinut olla viimeinen juoksu. Uskon että nameilla oli merkitystä asiaan, tytöt tiesivät että ne on mulla matkassa ja olivat niitä luoksetulokutsuista useampaan kertaan lenkin aikana saaneet, joten mitenkäs tuo tilanne siten erosi aikaisemmista, ei mitenkään.. oli vaan muutama konkreettinen luontokappale häiriötekijänä.. mutta samat namit se mamma tytöille luoksetulosta palkinnoksi antoi... ilman nameja en tiedä olisiko tilanne ollut toinen. Nyt oli namit&äiskä vastaan jänikset ja namit&äiskä voitti. Myöhemmin paineli vielä orava lenkkipolun yli.. sitä täytyi käydä katsomassa, mutta se meni tietysti ihan lenkkipolun viereiseen puuhun, joten puun alla ihmeteltiin että miten se tuonne meni. Noita en niin ole noteeraannut, kun niitä vilisee lähimetsissä yllinkyllin ja ei ne kuitenkaan juokse kuin lähimpään puuhun, joten niiden kanssa koirat ei kauas lähde.

Tänään aamulenkillä nähtiin sitten taas jänis, joka jolkotteli aamulenkin varrella metsässä ja ei välittänyt meistä tuon taivaallista. Yleensähän ne jähmettyvät, mutta tuo vaan jolkotteli metsässä vieressämme hitaasti eteenpäin kun me mentiin sen ohi polulla. Tuon perään tytöt hihnassa kyllä repivät, mutta kun oltiin ohi menty niin se melkein taas unohtui. Melkein sen takia, että kun oltiin se ohitettu.. loikki jänis-köriläs takaatamme polun yli metsän toiselle puolelle ja Nöpö tämän nähdessään oli sitä mieltä että hän ois mennyt sen perään.. mut pahkalainen ei päässyt, kun oli hihnassa.

Näyttää siis selkeästi jänikset olevan enempi liikenteessä taas, kun on tuollaista sopivaa pikku pakkasilmaa. Katsotaan mitä tänään illalla metsästä löydämme????