Eilen oli vuorossa Salossa TASSUjen agilitykisat. Lämpötila oli sopiva ja kisapaikkatuttu.. lue: ei ollut liian kylmä, muttei liian kuuma.

Ensimmäisenä oli vuorossa Markku Vuorísen agirrata... jossa ei ollut äkkisilmäykseltä keinua, toisella silmäyksellä rata näytti just passelilta meille. Se oli just semmoinen Moonan tyylinen, kuten olemme kyllä tähän mennessä Markun ratojen aika usein huomanneet olevan ;) No, tälläkään kertaa tämä luulo ei pettänyt, vaan rata oli Moonalle passeli. Kepit oli vaikeassa avokullmassa, mutta onneksi otin viime maanantaina treenien jälkeen sekä tiistaina vielä Moonan mukaan Koirakoulun hallille ja treenattiin ekaan väliin vetämistä kädellä. Tuota kun ei olla treenattu ja eritoten Hakunilassa totesin sen olevan kyllä monessa kohtaa tosi käytännöllinen. Tietysti hienoahan se on jos koira hakee kepit joka kulmasta itsenäisesti, mutta kun Moonalla on nuo kepit tällä hetkellä syystä tai toisesta muutenkin vähän hitaanpuoleiset ja se ei selkeästi suurta avokulmaa vielä hanskaa, niin tuolla käsijutulla pystyn sen avittamaan alkuun. No, onneksi tosiaan tuota oltiin treenattu, koska tällä ekalla radallä päästiin sitä sitten tuoreeltaan kokeilemaan käytännössä ja homma toimi :) Moona ei häiriintynyt mun kädestä ja jatkoi pujottelua. Muutenkin sillä oli vauhti tällä radalla päällä, joka varmasti suurelta osaltaan johtui myös siitä, että mammalla oli vauhti päällä. Tässä ei ollut koko aikaa vääntämistä ja kääntämistä, vaan enempi vauhdikasta ja sitten tapahtui jotain jossain kohtaa. Radan loppu oli myös kinkkinen, koska siihen ois voinut tehdä takaaleikkauksen, mutta epäilin että sillä hidastan Moonaa tai vauhdissa voin työntää sen hypyltä pois.. jos se ei irtoakkaan tai siihen ois voinut tehdä valssin jolloin olisin ollut auttamatta myöhässä, joten sen jätin pois laskuista hetimiten.. koska nyt ei tehdä enää yhtään turhaa valssia.. ne hidastaa mun liikkumista heti.. no, kolmas vaihtoehto oli ottaa ko. kohta ulkoa juoksemalla, mutta siinä mun sitten täytyi vaan luottaa että mä ehdin ja juosta. Tällä kertaa sitten päätin tyytyä tähän treeneissä yleensä parhaaksi todettuun vaihtoehtoon eli "Juokse mamma juokse!" Mä tiedän että se toimii, jos mä vaan luotan ja uskon ja todella juoksen.. jos vähänkin epäilen ja jään empimään niin homma kosahtaa. No, videolta katsottaessa.. eihän mulla tullut edes kiire ;) tai no, kait voi sanoa että olin siinä just silloin kun mun pitikin.. en liian aikasin, mutta empä yhtään myöhempäänkään ois voinut tulla tai ois tullut ehkä törmäys. No, tämä riski kannatta ja työntö seuraavalle hypylle ja loppusuora toimi hyvin. Joten tulos 0 vp, aika -3,86 ja sijoitus 3/26. Joten saatiin eka SM-nolla ensi vuodelle sekä eka palkintopallipaikka kolmosista :)

No, tämän jälkeen oli vuorossa Henri Luomalan hyppyrata. Tässä vaiheessa se mun pieni sisäinen kilpailijani heräsi, että mitäs jos tänään voitaiskin päräyttää tuplanolla. Se ois nyt mahdollista, kun agiradalta oli jo nolla ja hypäri on edessä. Hypäri oli tietysti paljon mutkikkaampi ja todellakin kääntöä ja vääntöä. Mutta sekin oli semmoinen, että tiesin sen olevan suoritettavissa, jos kaikki osuu nappiin. Mutta jännitys kyllä ittellä nousi ja radalla huomasin, että meni ehkä semmoiseksi väkisin vääntämiseksi.. eka rata puolestaan oli selkeästi multa rennompaa ohjausta. Joten tällä tokalla radalla, Moonala ei vauhtia enää sillä tavalla ja mäkin taas käänteissä olin varmasti vähän myöhässä.. kepit myös meni nyt aikast hitaasti :/ Videolta kun katselen, niin ei se niin huono ole.. alku jopa kepeille asti tosi hyvä musta ja vauhtikin säilyy ja mun käännöksetkin (lue: valssit) on kerrankin musta ihan ok.. mutta johonkin se vauhti sitten kuitenkin hävis, koska lopputulos oli 0 vp, mutta +3,38 yliaikaa. Joten ei saatu tuplaa tänään.

Se tupla tulee meille olemaan vaikeaa, kuten myös noiden aginollien metsästys. Mutta ilman tavoitteita en mä oikein osaa harrastaa, joten tavoitteita meillä täytyy olla ja nyt sinne ens vuoden SMiin todellakin tähdätään. Nyt ollaan sitten yhtä nollaa lähempänä sitä. Tiedän myös, että meillä on varmuutta ja osaamista, mutta se vauhti vaan on sitten välillä vähän kateissa. Summa summarum: Moona oli tänään kuitenkin TOSI upea! :)

Muuten viikolla maanantaina oltiin Moonan kanssa treeneissä joissa oli ohjelmassa valssirata, joka meni ihan ok. Kepit tökkivät ja keppejä otinkin sitten treenien jälkeen ulkona ja treenasin myös tuota ekan välin avittamista kädellä. Samoin tiistaina Moona oli mukana tosiaan kun kävin kouluttelemassa ja otin sen jälkeen sillä Koirakoulun keppejä sekä kepulla, että kädellä ekan välin avittamista vaikeammista kulmista. Viime sunnuntaina Nöpsykkä oli treeneissä ja mentiin taas normirataa ja tytseli hyppeli ok ja saatiin sillä vaikea pimeä keppikulma toimimaan hienosti.. silläkin vaan on nyt välillä joku juttu lopettaa kepit kesken, joten silläkin niitä treenaillaan. Eilen ei Nöpön kanssa illalla jaksettu treeneihin lähteä... mutta huomenna se pääsee illalla mukaan, vähän ottamaan pientä radanpoikasta ;)

Agility ja hyppyrata -Mini3, TASSUT 7.6.2009 / Moona