No, nyt se sitten tuli se aika.. että ilmoitin äsken, näin viimetipassa tietenkin ;) Monskulan ja Nöpsykkälän molemmat ATT:n virallisiin kisoihin 26.4. agiradoille. Kuitenkin eri radoille, jotta pystyn keskittymään yhteen koiraan kerrallaan. Moona starttaa ensimmäisenä.. koska ajattelin, että hän hyötyy parhaiten siitä, että pääsee starttaamaan mahdollisimman ajoissa.. eikä joudu odottelemaan pitkiä aikoja starttiin. Nöpsykässä sitten taas en ole huomannut mitään eroja, jos on odotellut tai ei.. se kun osaa autossakin rentoutua ja vaikkapa nukkua boxissa, joten Nöpö starttaa sitten seuraavassa lähdössä.

Tänään oltiin Nöpsykän kanssa ATT:n epiksissä, joissa päätin käydä juuri tuon päätöksen helpottamiseksi eli ilmoitanko hänet kisaan vai en?!?!?

No, alkuun mentiin möllirata.. joka koostui 15 esteestä.. aku oli hivenen kinkkinen, mutta tuntui ihan sujuvalta kun löysi hyvät kuviot... muuten rata oli aikast suoraviivainen. Nöpsykkä suoriutuikin radasta todella hyvin eli kaikki näytti toimivan. Vauhtia ehkä olisi saanut olla lisää ja kontakteilla palaa aikaa.. mutta kohtalaisen hyvä suoritus ja nollarata :)

Mölliradan jälkeen rakennettiin avoinrata ja rataa kotvasen katseltuani päätin ottaa osaa myös ko. kisaan, mutta en kisamielellä, vaan kokeilumielellä ja palkkausmielellä. Oli taas aika päästä kisoissa palkkailemaan Nöpöä. Lisäksi nuo avoimen radat on usein aikast vaikeita varsinkin vasta kisauraansa aloitteleville koirille.

Ko. radalla oli kepit, muttei keinua, joten ratojen välissä kävin ottamassa pihalla muutamat keinutoistot vieraalla keinulla. Alkuun otettiin muutama kerta niin, että keinulla oli namit ja otin kädellä vastaan alastulossa.. ko. keinu kun kuitenkin on himpan erilainen ja laskeutuu eri kohdissa kuin meidän treenikeinu. Nöpsykkä näytti kuitenkin suhtautuvan keinuun ok, joten otettiin sitten vielä kaksi toistoa. Kaksi sen takia, että eka meni tosi hyvin.. mutta huomasin keinun kolahtaessa.. että Nöpö vähän siihen reagoi.. pakkohan se oli kokeilla uudestaan, että meneekö se sen.. vai onko kolahduksella jotain vaikutusta. Laitoin viimeiseen kertaan vielä namitkin keinulle ja kannustin oikein kovasti.. no, eipä ollut mitään ongelmaa, sinne se meni ja aikast hyvin.. Nöpömäiseen tyyliinsä ;)

Sitten itse avoimeen rataan, joka koostui 21 esteestä. Radan alku oli aikast kinkkinen ja siinä oli yksi kohta, johon järkevimpänä vaihtoehtona pidin takaakiertoa. Joten olipa sitten ennen rataa myös pakko ottaa pihalla takaakiertoja, koska niiden treeenaamisesta on aikaa aika monta kuukautta ja Nöpön kanssa niitä on ylipäätänsä otettu aika vähän. No, hyvä että otin pihalla treeniä.. koska homma ei heti ihan ensi yrittämältä onnistunut.. mutta rupesi sujumaan, kun Nöpö taas selkeästi muisti, että mikä juttu oli kyseessä. No, itse rataan takaisin. Tuo alku meni takaakierrätyksen osalta ok, mutta seuraavalla esteelle Nöpö teki myös takaakierrätyksen eli kun nostin kierrätyksestä käden.. luki sen taas kierrätykseksi.. vaikken kyllä kahtakättä nostanutkaan, enkä mitenkään heittänyt esteen taakse.. mutta sinne se vaan meni ;) No, rata jatkui sitten taas ok.. A:lla palkkasin kontaktin ja sen jälkeen tuli hyppy ja kepit. Hypyn jälkeen otin Nöpön ihan kunnolla haltuun ja suoristin kepeille eli tein lähestymisen niin helpoksi kuin se vaan voi olla ja mamman yleydeksi Nöpsykkä paineli kepit ilman ongelmia ja siitä palkka :) Puomi palkattiin ja sitten olikin usvatusta ympäri hallia. Mä kyllä välillä noissa tilanteissa huomaan, että mä liikun itse aikast nopeasti, mutta unohdan sen koiran sitten.. kun se Nöpö ei tulekkaan ihan sitä vauhtia.. kuin esim. Moonan kanssa nykyään välillä meinaa jäädä/jää jälkeen.. Nöpö sitä vastoin jättäytyy jälkeen, jos hän huomaa että mamma menee menojaan. No, tästä johtuen tuli sitten tehtyä muutamia mokia.. joissa selkeästi ohjasin kuin Moonaa ja luotin, että Nöpö menee putkeen.. jonne ei sitten ihan niin epätarkalla ohjauksella mennytkään ja yhdelle sivutain olevalle hypylle ei vauhdista päästy ollenkaan. No, mutta radan päätarkoitus kuitenkin oli palkata kontaktit ja saada mahdollisesti kepit onnistumaan. Todella todella tyytyväinen olin keppien heti ensimmäisellä yrittämällä onnistumiseen!!! Tämmöistä ei ole Nöpön kanssa vierailla esteillä vielä saatu aikaiseksi. Muuten tiesin, että rata oli aikast vaikea Nöpön tasoa ajatellen, joten se nyt meni vaan treenimielessä läpijuoksemiseksi ja harjoitteluksi.

Nyt sitten mielenkiinnolla odotellaan ja katsellaan mitä tulevaisuus tuo tulleessaan ja ekassa virallisissa vähän sitten näkee, että millä tasolla Nöpön kanssa ollaan tällä hetkellä menossa. Virallinen on siinä mielessä oikea paikka, että kaikki esteet ovat hallussa, mutta ne ei ehkä vielä ole täysin varmoja. Joten mölli-radat on kuitenkin suhteellisen helppoja  ja avoimet sitten taas useimmiten liian haastavia. Pakko se on joskus aloittaa ja katsella sitten miten siitä edetään kisa kerrallaan ;)