Eilen oli vuorossa eläinlääkärivisiitti molemmilla tytöillä.

Nöpöä varten ajan varasin, kun sillä on joka talvi semmoista läikikkyyttä - karvanlähtöä ja nyt oli sitten raapinut muutaman kohdan auki. Halusin selvitää, että mitä se nyt sitten on ja onko jotain tulehdusta tai muuta, kun leikkauskin on tulossa... ettei ole jotain ihotulehdusta sitten päällä. Moona pääsi sitten samalla mukaan rokotuksille, kun niidenkin aika tässä ihan just ois ollut.

Aluksi rokoteltiin moona nelosrokote+rabies, jotta voitiin samalla sitten seurailla että tuleeko jotain rokotusreaktioita. Annoin rokotteet samaan aikaan, kuten nyt olen viimeiset kerrat Moonalla antanut. Samalla katsastettiin muu vointi ja todettiin että hyvin voi... ainoastaan hammaskivet täytyy varmaan ens talvena mennä poistattamaan (jos ei mitään muutoksia tule). Moona painoi eläinlääkärin vaalla 5,5 kiloa.

Sitten katsastettiin Nöpö ja otettiin ihosta raapenäytteet. Eläinlääkäri tutki ne ja totesi ettei niissä ollut viitettä tulehduksesta, eikä eläviä olioita täitä, kirppuja, punkkeja yms. Joten päädyimme paikalliseen sikaripunkkireaktioon, jolta tuo iho-oire pitkälti näyttääkin ja sopii muutenkin vallitsevaan tilanteeseen. Nehän näyttävät Nöpölle tulevan aina talvisin.. kun juoksut on just olleet ja on kuiva/kostea ilma ja Nöpöhän inhoaa kuivaa ja kosteaa ja tuulista ilmaa, joten luultavimmin se että on juoksut eli hormoonitoiminta ja sitten tuo ilmasto + takinkäyttö stressaa sen verran, että saa tuon aikaiseksi. Kevät/kesän juoksut kun eivät mitään aiheuta. Joten nyt sitten vaan seuraillaan tilannetta ja välillä koiran voi pestä rauhoittavalla shampoolla, sekä jos iho menee jostain rikki niin septidiniä/betadineä kehiin.. nyt rikki menneet kohdat olivatkin jo eilen ihan silminnähden kunnossa, kun septidiniä olin niiihin laittanut. Ja leikkaukseen sekä kuvauksiin mennään sovitusti keskiviikkona 28.1. Nöpö painoi 3,4 kiloa.