Tänään oltiin tyttöjen kanssa Wecan kisoissa Noormarkussa. Tuomarina ko. kisoissa meidän kakkosluokan starteissa toimi Kati Wala.

Aluksi oli vuorossa agilityrata. Moona lähti radalle toisena luokassaan ja veteli aika kivanoloisesti eli oli vauhtia ja intoa kivasti.. kierrätykset, takaakierrot, takaaleikkaukset yms. toimivat hienosti! :) Se mikä sitten ei toiminut oli kepit.. mutta tässä vika oli mamman eli mamma sitten ohjauksella heitti Monskulan kepeille kakkosväliin tai ohi aloituksen sekä toisella yrittämällä takapuolelle.. kolmannella sitten mentiin kepit hienosti, kunhan päästiin aloittamaan oikeasta kohtaa... tästä siis 2x 5vp. Kepit oli aika hankalassa linjassa ja ois tarvinnut työntää enempi, että väli ois ehkä osunut oikein. Toinen ongelmakohti oli keinu, jota ennen Moona jo melkein pysähtyi sekä pysähtyikin sitten ottamaan hienosti ylösnousukontaktin.. tätä emme ole koskaan kyllä opetelleet ;).. no, siihenhän se sitten jämähti ja maanitteluilla sain sen keinun tulemaan.. mutta oli sitten niin hidasta ja niin hidasta. Loppusuora oli vauhdikas ja varmistelulle ei jätetty sitten enää sijaa, kun virheitä oli palkkarissa riitämiin.. mä kun näytän olevan vähän semmoinen, että tehdään pikku-sievää rataa.. kunhan tulee puhdasta jälkeä.. mutta jos virheitä tulee, niin sitten voidaan ottaa vähän ronskimmin ja kokeilla rajoja, kun eihän siinä sitten mitään enää menetä. Lopputulos oli sitten 10 vp sekä +20,65 yliaikaa eli lopputulos +30,65. Ja tällä tuloksella oltiin muuten lopputuloksissa neljänsiä, kun ei tullut luokassa kuin vain 5 tulosta.

Nöpsykkä starttasi sitten samaiselle radalle vähän myöhemmin. Pikku-Neiti paineli tapansa mukaan hienosti ja varmasti. Kaikki koukerot toimi ja nyt mammakin osasi kepeille mennä edellisellä hypyllä vähän hypyntaakse ottaan vastaan, joka helpotti lähestymistä huomattavasti + että Nöpö on useasti näyttänyt suunnattomat lahjansa pujottelun sisäänmenoissa ja änkenyt itsensä esim. treeneissä mitä kummallisemmista paikoista ja vauhdista suorittamaan kepit oikein.. välillä on henkeä oikein saanut haukkoa.. moni muua koira olisi niissä tilanteissa jättänyt pujottelun siihen, mutta ei meijän pikku-Nöpö: "Mähän menen tästä vaikka väkisin, kun mamma käski!" :) Mutta tosiaan nyt oli kulmakin hänelle vähän parempi, kuin mitä Moonalle radalla alkuun tarjosin. Keinukin meni hienosti. Mamma ehkä taas vähän liikaa varmisteli.. mutta lopputulos oli 0vp ja yliaikaa +0,26 eli ensimmäinen nousunollahan siitä sitten napsahti. Luokassa ei myöskään tullut muuta nollatulosta, joten Nöpsykkä voitti samalla luokkansa :) Vauhdista vielä oltaisiin pois saatu, kuulemma näytti ulkopuolelta siltä, että himmailin ja Nöpö kulki puol-teholla.. loppusuoralla vasta urku aukesi ja päästiin kunnolla vauhtiin.

Sitten oli vuorossa hyppyrata. Radalla oli mielenkiintoinen rengas-hyppy-tsysteemi.. missä renkaan jälkeen tehtiin heti valssi ja sen vieressä ollut hyppy-kierrätettiin takaa vastakkaisesta suunnasta ja joku hyppy-kierrätysjuttu oli myös. Muuten rata tuntui suhteellisen mukavan oloiselta kakkosluokan radaksi ja muutenkin.. ehkä ajattelin hyppyradan olevan vielä enempi pyöritystä ja radalta löytyikin muutamat suorat.. joissa sai painella vauhdilla.. esteet ehkä näissä hievenen lomittain ja ei aina suoraan tulosuuntaan.. mutta linjan niistä sai kivasti, joten Moonan tiesin ne suorittavan mun juostessa vieressä ja käskyttävän tai vedättävän. Edellisen radan kommenteista johtuen tokaisin rataa ennen, että jos ja kun kepit saadaan suoritettua.. meitä ajatellen se radan ehkä vaikein kohta tai se missä virheitä voi helpoiten sattua, jos en ohjaa tarkasti.. niin niiden jälkeen laitan pökköä pesään ja juostaan. Joten ekat esteet mentiin kivasti hyppy, muuri hyppy.. ei missään suorassa linjassa, mutta hienosti se täti tuli ja sitten kepit, jotka sujuivat nyt hyvin.. kunhan käskytys oli oikea-aikasta ja hivenen himmasin vauhtia tuon suoran jälkeen. Sitten rata jatkui urku-auki.. rengas-hyppy, juttu otettiin hivenen tarkemmin ja sitten taas urku uudelleen auki ja hanaa suoralle, jossa oli okserikin.. taisi olla meidän eka kerta kisauralla, hyppy-kierrätykset ja sitten loppusuora (joka oli kyllä aika kaarevaa) olikin suorastaan kunnon vedätystä.. koska tiesin, että se täti kyllä sieltä tulee ja varsinkin kun mulla on vauhtia sata lasissa, joten sitten kyllä tosiaankin juoksin melkein minkä jaloistani pääsin ja sieltä se täti tuli  vauhdilla. Rata taittui 0vp:llä sekä ajalla -5,60. Tämän jälkeen jäätiin jännittämään muiden suorituksia.. että miten käy, että ollaanko kolmen parhaan joukossa, joka vaaditaan nousunollaan kakkosista kolmosiin. Lopputuloksissa sitten toisia, joten eka nousunollakin sitten napsahti myös tädille tänään :) Tältä radalta vois sanoa, että empä ole koskaan juossut noin kovaa virallisella agiradalla.. enkä ottanut tuommoista riskiä, mutta kerrankin luotin koiraan ja vedätin ja kaikki sujui ihan niin kuin rasvattu. Hyppyradat on kyllä meidän tädin heiniä! Kun saatais se keinu kuntoon, niin ei se agiratakaan ois yhtään huonompi. Hyppyradalta vois kerrankin sanoa, että tehtiin yhdessä hienosti töitä ja kun vauhtia oli paikoin reilustikkin, niin Moona todellakin toimi aivan upeasti ja oli kuulolla koko ajan :)