Perjantaina lähdettiin Elisan kanssa matkaan kohti Agirotu-tapahtumaa Ylöjärvellä ja Teivon ravirataa. Matkalla eksyimmekin kerran, mutta onneksi oli taas varattu riittävästi aikaa, joten olimme paikalla juuri oikeaan aikaan.

Perjantaina mun koirista kisan aloitti Nöpsykkä.. jonka rata tuntui ensi silmäyksellä ja rataantutustumisen jälkeen vähän haastavaksi ykkösluokkalaisten radaksi. Oli useampia paikkoja, jossa sai vaihtaa puolta ja kaarrella sinne ja tänne. Rata oli agirata.. kuten kaikki viikonlopun aikana startatut radat sekä tuomarina toimi Eija Berglund. Rata meni Nöpsykältä tosi kivasti.. tarkasti vein kaikki kaarrokset ja käännökset, kun tuo pikkuinen vaatii multa just täsmällistä ja aika läheistäkin ohjausta, jotta se todella menee sinne minne mä haluan, kun rata ei ole niin suoraviivainen kaikilta osin. Rata sujui kuitenkin tosi hyvin.. ainoastaan keinu oli tänään vähän hidas.. mutta muuten hyvä rata ja nolla virhepistettä sekä -1,09 aikavirhettä... joten meidän eka nousunolla siis plakkariin!!!! Sijoitus 5/33.

Myöhemmin illalla oli Moonan ekan agirotustartin vuoro. Koska odotusaika oli pitkä ja matka kisapaikallekkin tehtiin tänään.. ajattelin, ettei Moonalla varmastikkaan ole kauhjasti paukkuja jäljellä. Rata näytti haastavalta ykkösten ratojen jälkeen.. nyt kun siis starttasimme Moonan kanssa ekaa kertaa kakkosissa. Käännöstä jos jonkin moista ja useampia kierrätys, takaakierto yms. hässäköitä. Ratasuunnitelma radalle vahvistui. Rata alkoi hyppy, rengas, jonka jälkeen 90 asteen kulma oikealle jossa kepit ja tuohon väliin tein valssin. Renkaalta tuli väärästä välistä, jonka jälkeen valssasin ja sitten kepit.. joissa lopetti kesken.. tämän jälkeen rata rupesi sujumaan ja meni muuten loppuun puhtaasti.. mutta keinu oli hidas ja sen jälkeen ollutta puomia luuli selkeästi keinuksi ja meni siitä ekalla kerralla ohi. No, rata meni miten meni.. kakkoset korkattu. Vauhtia oli aiakst sopivasti.. mutta kaarrokset olivat aivan liian pitkiä eli mun pitäis pitää Monskula paremmin hallussa ja tehdä pienemmät tiät. Tulos oli 15 vp ja 25,84 yliaikaa eli yht. 40,84 vp. Eipä hurraamista, mutta radalla oli niin hyviä kuin huonoja kohtia.

Sitten lähdettiin leirintämökkiin yöpymään, jossa taidettiin nukkua muutama minutti jos sitäkään.. kun koirat haukkuivat muista mökeistä ja mökkikylästä kuuluvia ääniä. Mökissä oli 3 ihmistä ja 6 koiraa, joten ei siellä sitten kukaan saanut nukutuksi, kun ja jos joku haukunnan aloitti.

Aamulla todella hehkeänä lähdettiin taas kohti kisapaikkaa.. joka onneksi oli vain reilun kymmenen kilometrin päässä mökkikylästä :)

Aamun aloitti tällä kertaa Monskula, joten tänään ei ollut pitkää odotusta kuten eilen oli ollut. Rata näytti suoraviivaisemmalta kuin eilinen rata ja tuntui aikast kivalta. Ainoa ongelmakohta oli putki A:n alla, jossa täytyi olla tarkkana. Moonan rata sujui tosi hyvin.. sillä oli vauhtia tosi paljon ja kuunteli ohjausta hyvin.. A:n alla oleva putki koitui meidän kohtaloksi.. eli A mentiin oikein, kun piti, mutta kun tuli putken vuoro ja kun todellakin varmistin, että se menis sinne putkeen eikä A:lle niin heitin MOnskulan sitten omalla vartalollani suoraan edessä olevalle renkaalle.. joten sehän läks ja kerrankin irtosi tosi hienosti ;D Muuten rata oli puhdasta ja mukavan tuntuista. Mutta hylky tuli tästä tällä kertaa. Tyytyväinen olin tällä radalla intoon sekä puhtaaseen renkaan ja keppien vasemmalta puolelta vauhdissa suorittamiseen.. eli tuli korjailtua eiliset ongelmaesteet.

Ko. radalla Moonan sisko Elsa sai nollavoiton ja samalla sertin ja siirron kolmosluokkaan!!! Onnea Riikalle ja Elsalle hienosta suorituksesta ja tsemppiä kuninkuusluokkaan!

Parin tunnin odottelun jälkeen oli Nöpsykän lauantairadan vuoro.. rata näytti taas ihan mukavalta ja oli myös ehkä hivenen helpompi kuin perjantainen rata oli ollut, esim. keinua jonka Nöpö suoritti perjantaina vähän normaalia hitaammin ei ollut tällä radalla ollenkaan.Rata sujuikin hienosti ja NÖpsykässä oli vauhtia.. mamma vaan oli muutamassa valssissa auttamattomasti tiellä ja hidasti pikku-Nöpsykkää aivan turhaan.. Nöpsykän osuus radasta sitä vastoin oli aivan täydellinen ;D Tuloksena toinen nousunolla, aika -2,95!!!! Sijoitus 6/38.

Sunnuntaina agirodussa oli vuorossa joukkuestartit:
-ensimmäisenä oli kilpailevien joukkue, jossa kisasivat Wilma, Moona, Tessa ja Elsa. RAta oli suht simppeli.. mutta muutama kohti oli johon mietiskeli, että mitä tekisi. Rata sujui kuitenkin MOnskulalta upeasti ja tämä oli siltä varmasti tämän viikonlopun parhaimpia suorituksia.. radalla ei ollut keinua ollenkaan ja saatiin säilytettyä vauhti aikast hyvin koko radan läpi. Joukkue oli lopputuloksissa 21/75, joten ei mitenkään huonosti.. hienoa Boogie Woogie2!

Tämän jälkeen oli vuorossa pukukulkue, joka on osa agirodun perinnettä. Tästä laitan myöhemmin jonkin kuvan, jahka saan kameran purettua.

Pukuviestin jälkeen oli alokas-joukkion aika näyttää omat taitonsa. Ko. joukkueessa starttasi Elmeri, Nöpö, Vincent ja Saimi. Rata oli taas ihan mukava.. paitsi kepeille vienti ja ylipäänsä kepit alo-joukkueen radalla olivat aika haastavat. Nöpsykkä suoriutui kuitenkin radast puhtaasti ja aikast hyvällä ajallakin. Joukkueemme yhteisvirhemäärä oli sitten loppuen lopulta niin hyvä, että sijoituimme 3/21!!!!

Viikonloppu oli todella antoisa, mutta samalla raskas. Startteja tuli otettua enemmän, kuin koskaan ennen ja samalla tuli nähtyä aikmoista kirjoa ratavariaatioissa. Monsula petrasi koko viikonlopun suorituksiaan ja Nöpsykkä teki tasaisen varmaa nolla sarjaa.. vauhtiakin rupesi enemmän löytymään ;D