Tänään oli sitten vuorossa Monskulan toiset viralliset agikisat TSAUlla. Aamulla pakkasta oli -12 astetta ja kovasti miettisin, että lähteäkkö vaiko eikö.. onneksi startti oli vasta 11 jälkeen, joten oli aikaa odotella ja katsella miten mittarin lämpötila laski ja oli sitten jo -8, kun kotoa lähdin kohti TSAUn hallia ja lopulta oli jo -5 kun meidän luokan vuoro tuli.

Osallistuttiin Monskulan kanssa taas vain toiseen starttiin eli jälkimmäiseen. Tuomarina ko. radalla toimi Eija Berglund. Rata tuntui aikast mukvalta näin kehänlaidalta aluksi katseltuna. Rataantutustumisessa oli muutamia kohtia, joita mietin, mutta päädyin ratkaisuihin joiden uskoisin Moonan kohdalla olevan ajallisesti edullisempia sekä säilyttävän sen vauhdin eli jätin pois kaikki ylimääräiset täällä, kii, Moona yms. haltuunotto-käskyt.. tähänhän me treeneissäkin ollaan pyritty... eli mahdollisimman tasaista työtä, koira lähellä ja viedään koira mukana ja sillä pidetään myös sitä vauhtia Moonan kohdalla yllä. Muutamassa kohdassa rataantutustumisessa jo muistuttelin itselleni, että tässä kohtaa muista laittaa se käsi alas tai tässä kohtaa muista laittaa se käsi normaalia ylemmäs, ettei luule että mennään esim. puomin sijasta putkeen, jonne moni ykkösluokan koira sortuikin menemään (varsinkin maxeissa kun niitä katselin).

Rata koostui esteistä: hyppy, putki, kepit, putki (puomin ali), hyppy, putki, puomi, hyppy, pussi, hyppy, hyppy, hyppy, muuri, hyppy, hyppy, putki, A, rengas, hyppy eli 19 estettä taisi radassa olla (tuossa on treenikaveri Riikan piirtämä ratapiirros).

Käytiin ennen rataa ottamassa Moonan kanssa muutama hyppy ja 6 kepin sarja. Ajattelin, että jos se syttyisi siitä enempi, kun palkkaan sen joka esteestä ja saadaan vähän vauhtia ja estemuistia ennen rataa sinne pääkoppaan. Olikin ihan hyvä, että otettin lämppäriesteitä, koska MOona selvästi kuumeni siinä vähän ja tuli sitä intoa sekä kepeillä tuli ekalla kerralla virhe ja sain sen korjattua siellä lämppärissä.. oli sitten hyvä mieli lähteä radalle. Miia muistutteli ennen radalle menoa, että urku auki vaan ja hanaa esteen nro 3 eli keppien jälkeen. Eli annetaan kaikki tai ei mitään. Moona on kuitenkin suht varma noilla perusesteillä, kun sitä meidän 'pelko'estettä keinua ei radalla tällä kertaa ollut ollenkaan, yes!! No, tehtiin työtä käskettyä.. keppien jälkeen.. mulla syttyi yht äkkiä lamppupäässä ja laitin vauhtia töppösiin ja niin vaan se Moonankin vauhti kasvoi todella paljon.. meni kyllä jo kepitkin todella hyvällä vauhdilla ja vietillä eli oli selkeesti virtaa tänään koirassa. Rata meni todella kivasti.. väliillä Moona jopa vähän karkasi multa ja varmaan joutui sitä kautta vähän himmaamaan, kun mamma ei pysynyt joka putken pätkällä ja puomilla ihan perässä :D Tuloksena oli ensimmäinen täysi nollatulos, niin ajallisesti kuin virhepisteissä eli 0 vp ja aika -6,79 ja sijoitus 4:s. Wautsi wau, mukavalta tuntui kyllä tulla maaliin kun tiesi, että sekä Monskulla että mulla oli radalla hauskaa ja tuloskin oli mieleinen.

Maanpinnalle palanneena täytyy kuitenkin myös todeta, että tietenkin aina löytyy parannettavaakin eli puomilla ei tullut heti mun käteen kontaktipinnalle eli siihen paloi ylimääräistä aikaa ja pussin jälkeen taas ravisteli itsensä ennen kuin jatkoi matkaa (jonka on nyt ATT:n kisoista lähtien tehnyt joka kerta, myös treeneissä eli jotenkin kait nuo erilaiset pussit saa sen aikaan, mutta yhdistää sen nyt  myös treenipussiin) sekä sitten oli kaksi vähän kierrätyksen tyyppistä kohtaa, joita en kyllä ottanut kierrätyksenä koska se voi myös verottaa Moonan vauhtia.. vaan vein sen esteeltä seuraavalle.. mutta noissa molemmissa kohdissa tuli Monskulalle vähän liian pitkät tiät eli en pitänyt sitä riittävästi kädessä ja hallussa.. vaan vaan heitin sen esteen yli ja olin ottamassa toiselta sitä sen jälkeen yli.. se väli siis meni vähän läskiksi... ehkäpä koska treeneissä ne on tehnyt kierrätyksellä ja tuota taktiikka ei taas ole käyttänyt ollenkaan... toiselle oli jopa ehkä vähän menossa putkelle, jonka matkanvarrella bongasi. No, loppu hyvin kaikki hyvin.. tuokin taktiikka kuitenkin toimi eli vauhti säilyi niiden kaarrosten ajan koko ajan samana eli ei ainakaan tullut mitään notkahduksia niihin, kuten esim. haltuunottokäskyllä ois voinut tapahtua tai kierrätyksellä ja selviittiin koko radasta puhtaasti. Oli meidän lottovoitto ettei sitä keinua ollut siellä. Musta tuntuu että mullakin jotenkin naksahti siinä vaiheessa, että nyt otetaan se nolla kun sitäkään ei siellä ole ;D ja niinhän me otettiin. No, eihän se tosiaankaan sen keinun kautta tullut, mutta varmasti sai lisäpontta kun tiesi että se Moonalla aikaa eniten vievä este oli radalta pois ja että sitä kautta ajalliesti nyt olis hyvä mahdollisuus.

Tietysti yhteen vetona voi sanoa, että alkutreenillä oli musta suuri merkitys, Moona syttyi jo ennen radalle menoa.. joten tuota mun täytyy ruveta harrastamaan kisoissa enemmänkin ja ehkäpä se myös antaa itselle paremman pohjan.. kun on kuitenkin hevospuolellakin tottunut aina, että ennen estekisoja otetaan lämmittelyesteitä ;D Monskula toimi todella hyvin.. sillä oli virtaa, vauhtia. Se kuunteli kaikki mun käskyt perfect ja toimi niin hyvin kuin vain noissa tilanteissa mä ohjasin! Ohjaajalla tietty on aina parannettavaa, mutta kokonaisuutena todeten, itsekkin kyllä oli tänään enemmän skarppina ja juoksi kovemmin.. ohjasi koiraa tarkemmin, mutta napakammin.

Samoissa kisoissa meidän sunnuntain treeniryhmästä Elisa ja Tessa nappasivat ekalta radalta, johon he myös osallistuivat toisen nollansa ykkösluokassa ja sijoittuivat kolmanneksi. Sekä toisessa startissa eli samassa kuin Moona sai Moonan sisko Elsa myös ensimmäisen nollansa ajalla -12.64 ja he olivat luokassa toisia. Onnea paljon molemmille! Tästä meidän on hyvä jatkaa treenailuja kohti seuraavaa kisakoitosta!

Tuolla on video radasta jonka Riikka on laittanut nettiin.. täytyy siirtää se omaan videogalleriaan jahka saan sen Riikalta kun ei sitä tuolta voi kopioida ;D: Monskulan rata videolla by Anne