Viime viikon torstaina Moonan kanssa suoritettiin irtoamisharjoitusta radalla. Tarkoituksena oli putkesta ulostullessa heittää koira keppien toisella puollella oleville hypyille. Alkuun tämä ei tuntunut millään onnistuvan, vaan MOona luki mun liikettä eli jalkoja ja ei kattonut kättä yhtään eli aina kun käännyin itse putken jälkeen keppien toiselle puolelle.. Meni Moona kepeille. No, Rauno meni sitten ekan hypyn taaksen avustamaan ja tämän jälkeen lähti sujumaan. Otettiin muutama kerta se yksi hyppy putken kanssa ja sen jälkeen lisättiin toinen hyppy, joka oli vielä kaueampana ja RAuno kävi siellä myös avustamassa. Tämäkin sujui sitten jo heti ekalla kerralla ok ja tämän jälkeen otettiin sitten ilman avustajaa ja sinne se koira juoksi ja juoksi muuten semmoista haipakkaa, että mamma jäi kuin nallikalliolle ja katseli ja ihaili, kun Moona meni.. joten seuraavassa tilanteessa olin sitten auttamatta jäljessä ;D Mutta se tilanne ei ollut meille ongelma. Eikä toi edellinenkään käytännössä ollut, koska suoritin sen radalla eri tavoin ja olisin joka tapauksessa suorittanut, vaikka Moona ois tuon irtoamisjutunkin osannut, mutta nyt harjoiteltiin vaan jotain uutta ja lukemaan enempi sitä ohjaajan kokonaisvaltaista ohjausta. Muuten rata meni ihan ok. Kyseessä oli hyppis.

Lauantaina lähetiin sitten Siljan ja PIkun kanssa Hyvinkäälle JAUn kisoihin Hyvinkään Koiraurheilukeskukseeen. Keskus olikin kiva paikka kisata. Ulkona oli n. -5 astetta pakkasta ja sisällä joku +15 astetta plussan puolella. Sisällä oli mukavat tilat koirien boxeille, kahvio sekä mukavan kokoinen lämmittelyalue ja hyvät lämppäesteet. Pohja tuntui ja olikin tosi hyvä, eikä Moona vierastanut sitä yhtään. Kenttä ja esteet myös ok. Ainoastaan keinu oli raskaamman puoleinen ja valot olivat joissain kohtaa ehkä hivenen  hämärät. Mutta kyllä tuolla kelpasi kisata ja varmasti ollaan menossa tuonen myös uudestaan.

Tuomarina ko. kisoissa oli mineillä Salme Mujunen ja olimme ilmoittautuneet hänen kahdelle agilityradalle. Eka rata oli ihan ok, mitä nyt kepeille vienti ja lähtö oli vähän haastavammat sekä ansaestetä oli tarjolla. Lopussa oli mukava hyppy-suoraputki-suoraputki-hyppy suora :) Tyypillistä Mujusmaista. Rata meni meiltä ihan ok.. mitä nyt mamma varmisteli ja varmisteli sekä MOona varmisteli sitten keinulla monia-monia sekuntteja eli oli ihan sika hidas keinu. Tulos oli 0vp, mutta n. 5 sekunttia yliaikaa :/  Toinen rata oli eka rata väärinpäin. Joten alkuun oli pitkä suora, jonka jälkeen siten vääntöä ja tässä oli kepeiltä lähtö haastavampi. Nyt otin asenteen, että mennään eikä meinata ja teinkin takaaleikkauksen muutamaan kohtaan johon varmasti olisin tavanomaisesti änkenyt valssin. Muutenkin luotin koiraan tai paremminkin otin asenteen, että joko se menee tai on menemättä. No, tällä kertaa se toimi. Moonalla oli vauhtia paljon enemän kuin ekalla radalla ja se kuunteli ja toimi tosi hyvin. Mamma veti yhden kaarten takaperin putken takaa putken päälle tultaessa liian pitkälle ja tässä Moona meni ohi, joten tulos 5vp, mutta nyt aika oli miinusta :) Keinukin oli tällä radalla jo normaalia MOonaa (eli ei normikoiralle hyvä, mutta Moonalle hyvä keinu!!!) ja mä kovin ajattelin, että se menee varmaan huonommin kuin ekalla radalla meni, kun se kerran tuli vastaan toisen kerran. Ei ton koiran aivoituksia aina oikein ymmärrä. A vedettiin siihen malliin, että harjan yli oikein loikattiin.. aiheutettiin yleisössä kauhuefektit :D  Kepit meni hienosti ja koira irtoili ja mä luotin. Näin kun sais radat aina vedettyä!!! Mutta mä tiedän että mä olen sellainen varmistelija.. aina ollut ja kun siihen ei kukaan ole alusta asti puuttunut, niin miten mä sen osaan muuttaa.

Sunnuntaina Nöpsykkä veti treeeneissä 25 esteen agiradan tosi nätisti. Se oli kuulolla, liikkui hyvin ja teki työtä upeasti. Takasylkkäri muurillekkin toimi sillä.. wau!

Eilen Moonan torstaitreeneissä Moona meni ihan ok, mutta jotenkin puhti oli pois. Tais ehkäpä vaikuttaa se,e ttä mamma auttamatta unohti illan treenit, kun jotenkin työasiat pyörivät mielessä kun tulin kotiin ja lykkä koiralle täyden ruokasatsin eteen :S  Vasta sitten myöhemmin havahduin ja tajusin, että illalla ois treenit. JOten ei kait ne treenit niin täydellä vatsalla kiinnostaneet tai ei sillä ainakaan kiva ole juosta :I   No, eka rata oli keppejä lukuunottamatta meille helppo ja oikeastaan samoin oli toisenkin radan kanssa. Mutta nyt haettiinkin meille lisää vauhtia. JOta tuli sitä mukaa lisää, kun luotin ja vaan juoksin. Tehtiin myös taas pitkästä aikaa kontakteja pysäyttäen. MOona sai vähän vahvistusta, että miten ne kontakti pitäis mennä, kun välillä se ei aina seuraa sitä mun kättä *grrrr*   :(   Mutta en ole takas noihin pysäytyksiin siirtymässä, koska se voi jopa tehdä ne välillä kyllä ihan ok.. A:lla, mutta puomi on hidas ja keinulla ei ois mitään järkeä sitä tehdäkkään. Mutta rupeaa kyllä tosi helposti hidastelemaan ja kun täydellä vauhdilla otin viimesillä kerroilla niin tuli jopa läpi.. kun pysäytys ei oikein onnistunut. Mutta oli sillä kyllä muistissa mitä siellä kuuluu tehdä, joten homma ei ole unohtunut.. vaikkei tuota ole kyllä pitkään aikaan taas tehty. Kepeillä ois taas ollut mahdollisuus kokeilla irtoamista mennen itse keppien toista puolta, mutta en sitä radalal tehnyt, koska kävin aikasemmin toisella kentällä sitä kokeilemassa ja Moona meni ihan lukkoon ja rupes jo kepeillä empimään ja lopettamaan kesken eli tätä täytyy ottaa itsekseen.. namikepon kanssa. Treeneihin en nyt halunnut ja ei aikakaan ois rititänyt tuon harjoittelemiseen, joten parempi kokeilla ja treenata omalla ajalla. Näitä omalla ajalla treenattavia on jo aikast paljon, joten nyt tarvitaan aikaa koska niitä päästään kokeilemaan.

Huomenna ois vuorossa ATTn kisat.