Eilen illalla oli agitreenit. Vuorossa oli 19 esteestä koostuva rata: muuri, rengas, puomi, putki, hyppy, hyppy, pussi, muuri, A, hyppy, hyppy, putki, hyppy, keinu, hyppy, kepit, putki, hyppy ja hyppy.

Aluksi oli taas tietysti Nöpsykän treenivuoro. Lähtö ei oikein onnistunut toivotunlaisesti.. tuli vastaanottona muurin yli hyvin, mutta sitä seuraavalle renkaalle ei oikein millään meinattu päästä renkaan sisälle, vaan hypeltiin kehikon välistä. Lopulta tajusin, etten suoristanut itseäni Nöpön milestä tarpeekis ja tämän takia se hyppäsi renkaan sisäreunasta. Kun tein liioitellun suoristamisen, sujui rengaskin ok. Sen jälkeen rata jatkui ihan ok.. mitä nyt keinu meni vähän hitaanpuoleisesti. Varsinaiseksi ongelmaksi osoittautui kepit, joita ei sitten keskiviikon TSAUn hallilla tehtyjen 'sählä'-treenien jälkeen menty ollenkaan! Eli nyt neiti on sitten oppinut, ettei niitä tartte mennä ja ettei hän nyt yht äkkiä enää osaakkaan niitä?!?! No, loppu rata meni taas suht ok. Itse kyllä selvästi lepsuilin ja koira hävisi mun ohjauksesta monta kertaa.. kerran esim. putkesta ulos tultaessa, jätin sen ihan yksikseen ja vedätin vaan hypylle, jonka seurauksena se haki läheiselle puomille. Eli en sitten ottanut sitä koiraa ollenkaan mukaan!! Arghh! Mun pitäis taas muistaa, että se on Nöpö ja vaatii läheisen ohjauksen ja tarkan hallitun radan. Eli ei ollut oikein mun päivä ja se näkyi Nöpsykän työskentelyssä heti. Haisteli maatakin aina välillä, kun ohjaus oli niin hevonkuusesta.. ettei se muuta voinut tehdä. Radan jälkeen mentiin myöhemmin keppejä muutama kerta langoilla.. meni ne niillä, mutta alkuun katseli siinäkin vähän että mitä pitäis tehdä.. ei tullut kuitenkaan lankojen välistä pois. Nuo kepit vielä suoritettiin keskiviikkona havaitsemastani hankalammasta suunnasta ja kepit oli hypyn jälkeen pimeäsä 90-asteenkulmassa.. joten vaikea lähestyminen, enkä ohjannut sitä sinne kunnolla, vaan melkein peitin ne kepit kokonaan.. hyvä minä :(

No, sitten oli Monskulan vuoro. Sille ryhmälle oli myös sama rata. No, nyt mä tiesin nuo ansakohdat ja Monskulan kanssa mentiin muuten puhdas suoritus, mutta kepeiltä tuli loppu vaiheessa pois ekalla kerralla, toisella meni. Keinu mentiin ihan älyttömän hitaasti ja muutenkin musta tuntus, että vauhtia ei ollut riittävästi. Kiitosta sain tällä kertaa hyvästä kepeille viennistä.. jotain sentään siitä Nöpön radastakin oppisin. Muutenkin näki taas, että Moona on niin paljon varmempi.. eli menee vaikken mä aina ihan niin jämptisti sitä ohjaakkaan. Hiottiin vielä muutamia ongelmakohtia paremmiksi ja toimivammiksi.

Treenien jälkeen otin vielä keinua Moonalla.. meni lopulta vähän paremmin, mutta vieläkin sitä vauhtia tarttis siihen lisää ja niitä makupaloja ei kisassa ole siellä päässä houkuttimena. Keppejä otin myös sekä Moonalla että Nöpölle rautalankojen kanssa ja niitä molemmat meni molemmista suuunnista. Nöpöllä kyllä näkyy se, että toinen suunta on sille nyt hankalampi. Mutta saatiin molemmille hyviä, vauhdikkaampia toistoja noiden lankojen kanssa.. joten suoritus oli ainakin varmaa ja eteenpäinpyrkivää.

Kyllä jotenkin tuntui, että itseltä oli veto pois edellisen päivän kisojen takia + että olen muutaman päivän ollut kipeän oloinen. Jotenkin treenien jälkeen tuli vähän semmoinen olo, että taidan Nöpsykän kisanaloitusta siirtää, että päästään Moonan kanssa paremmin vauhtiin ja en ole sitten kahden erilaisen koiran kanssa sähläämässä ja sössimässä sitä kautta sitten molempien ratoja. Parempi keskittyä verkoissa ja radalle menossakin yhteen koiraan näin alussa.. kuin että pitäis molempien kantilta hommia ajatella. Joten Nöpsykkä vois sitten ehkäpä pääsiäiskisoissa startata ekaa kertaa, jos nuo kepit saadaan taas mallilleen siihen mennessä ja mieluiten myös toimivaa treeniä vierailla kepeillä. Ehditään sen kanssa myös hyvin ottaa tässä välissä epävirallisia startteja ja saada sitä kisakokemusta siinä muodossa sille alle.. sillä ei kuitenkaan ole kuin ne kaksi mölli-kisastarttia vasta alla, joten mikäs kiire meillä tässä on lähteä virallisiin kun ei vielä olla selvästikkään tällä hetkellä ihan valmiita sinne. Nyt voi keskittyä Moonan virallisen kisauran alkutaipaleeseen paremmin. Että varmasti ihan oikea ratkaisu ajatellen näin aloittelevaa ohjaajaa ja aloittelevia koiria  :)