Torstai-illalla saaliina oli lenkillä yksi ohitettu lumiaura, joka sujui namun ja käskyn kanssa molemmilta ok.. ja se aura on tytöille aikamoinen peloke, jota normaalisti haukutaan ja räyhätään. Koiran ohitus sitten taas ei sujunut hyvin, mutta ehkä himpan paremmin Moonan osalta kuin aikaisemmin tälle viikolle osunut tapaus.. Nöpössä ei huomattavissa muutosta.

Perjantaina illalla oli vuorossa agilityn vapaatreenivuoro. Hallilla oli kuitenkin edellisen illan rata valmiina, joten sillä me sitten treenattiin. Rata käsitti 15 estettä: oli hyppyjä, A, puomi ja keinu. Aluksi meni Moona, joka meni radan puhtaasti.. ehkä vauhtia olisin kaivannut lisää ja taas ne kontaktit tökkää siihen kymmenen sentin päähän kosketuspinnasta ja sitten sitä saa uudelleen käskyttää ja maanitella, että saa sen sitten joskus vapautettua. Tällä menolla meillä palaa sitä aikaa siellä radalla ihan tuhottomasta kaikkeen ylimääräiseen.. kun homma ei toimi niin kuin pitäisi ja keinu oli myös hidas. No, otettiin keinuja ja keppejä vielä yksittäin, jolloin meni keinua ajoittain taas vähän paremmin, mutta aina kun kolahtaa on seuraava kerta se huonompi yritys ja vauhti hiipuu. Nöpö sitä vastoin meni radan kokonaisuudessa Loistavasti! Vauhti oli suht sopivaa, kontaktit toivat melkein täydellisesti ja ohjaus, käännökset yms. toimivat. Nöpön kanssa otin myös keinua ja keppejä vielä radan jälkeen erikseen ja kaikki toimi. Keinuakin menee välillä jo tosi innoissaan ja ei pelkää yhtään :) Rupesi jo miettimään, että ois pitänyt ilmoittaa Nöpö sinne virallisiin kisoihin ja jättää Moona ilmoittamatta.

No, todellisuus kuitenkin on se, että Moona on estevarmempi.. ollanhan me sen kanssa kuitekin tätä lajia harrastettu jo 2,5 vuotta.. joten mitä muuta siltä voi odottaa. Mutta tietysti olen Nöpön kanssa tehnyt kouluttaessa vähemmän niitä virheitä.. Moona on ollut vähän kuin koekappale ja se näkyy siinä, että Nöpö on kehittynyt paljon Moonaa nopeammin. Nöpö kyllä myös selkeästi omaksuu asioita nopeammin kuin Moona, eikä ole niin epäluuloinen uusista asioista kuin M. Nöpö kuitenkin vaatii vielä aika tarkkaa ohjausta ja tarkkaa käskyttämistä ja esim. keppien erikoiset kulmat eivät luonnistu ilman aikaisempaa haltuunottoa. Moona sitä vastoin on kepeillä useimmiten aika varma, vähän hankalammistakin kulmista.. välillä ilman kaikkea apuakin.

Lauantaina eli tänään olin sitten katsomassa Turun KV-näyttelyssä Pinserella's koirien näyttelymenestystä. Kaikki neljä osallistunutta saivat ERIn ja kaikki sijoittuivat omassa luokassaan. Pinserella's kasvattajaryhmä oli myös ROP-.kasvattajaryhmä, joten tutut koirakaverit ja omistajat pärjäsivät mainiosti. Paljon Onnea heille kaikille hienoista tuloksista! Päivä venyi minunkin osalta aika pitkäksi ja Moona sekä Nöpö pääsivät mamman ja pappan luo hoitoon.. lenkitystä, rapsutuksia ja multa saivat tietysti näyttelystä tuliaisiksi herkkuja :)