Viikonloppuna bongasin Dilbertin ja Wilman blogista suuntaa antavan viettikartoituksen:  http://www.kolulahti.com/pictures/linkitetyt/viettikartoitus.pdf

Täytin ko. ruudukot sitten ajatellen niin Monskulaa kuin Nöpöä ja testi näytti antavan juuri sellaiset vastaukset kuin viime aikaisten tietojen valossa voisi olettaakkin. Eli Moona sai 'Saalistusviestistä' 9 kyllä-pistettä ja 'Laumavietistä' 7 eli on selkeästi Saalistusviettisempi.. tai selkeästi ja selkeästi eli molempia on havaittavissa, mutta saalistusvietti olisi tuon mukaan Monskulalla ratkaisevampi. Nöpsykkä sitä vastoin sai 'Laumavietistä' 10 kyllä-pistettä ja saalistusviestistä 7 eli on Laumaviettisempi. Nöpsykkä onkin aina semmoinen 'Hai seuraa laivaa tyyppi' eli mammaa ei jätetä koskaan ja on tosi otettu jo pelkistä kehuista ja rapsutuksista yms.

Puolustusvietin kohdalla 'Hyökkäys' oli molemmilla selvästi vahvempi kuin 'Pako'. Vaikka Hyökkäyskin antoi aika tasalaatuiset pisteet 6-kyllä/6-ei.

Näiden tulosten valossa onkin sitten hyvä jatkaa Monskulan kanssa tuota koulutusta varten kokeiltavana olevaa saalistusvietin kasvatusta revitysleikityksin.

Eilen ja tänään otettiinkin Moonan kanssa revitykset niin, että alkuun käskin sen seisomaan eli simuloitiin agilityn lähtötilannetta.. kuitenkin ilman sitä estettä siinä edessä.. ja paikallaolosta palkkasin 'Zipillä' ja lelunsaalistamis-revitys-leikityksin. Intoa kaverissa näyttää olevan ja paikallaanpysyminen oli näin lelun avituksella välillä vähän hakusessa. Eli tämä vaihtoehto selkeästi voi aiheuttaa sen, että Moona käy kierroksilla ja ei viitsi odottaa, että hän saisi sen himoitun lelun suuhunsa ja pääsisi mun kanssa 'tappelemaan' siitä ;D Toisaalta huono juttu, koska Monskulan lähtötilanteet ovat olleet todella varmoja.. se on seissyt kuin tatti hievahtamatta ja nyt lähtötilanteet ovat näiden lelu-revitysten seurauksena sellaisen adrenaliinin alla, että Monskula voi koska vaan tättäröidä/hihhuloida/singahtaa johonkin. Tietysti plussaa on, että koirassa todellakin on virtaa paljon enemmän kuin koskaan. Tästä kun päästään eteenpäin ja jos lelupalkkaus näyttää oikealta ja toimivalta.. luulisi sen tuovan virtaa myös muuhun harjoitettuun toimintaan eli esim. toko-liikkeisiin.. joita välillä suoritellaan aika laiskan-pulskeasti. Eli tästä uudesta hommasta löytyy niin huonoja kuin hyviä puolia.

Tietysti Moona on todella räjähtävä, kun sen saan seisomaan hyvin paikallaan ja pääsen sen lelun kanssa häntä siitä palkkaamaan. Moona lähtee kuin tykinsuusta! Tuommoisen räjähtävän voiman ja energian kun saisi siirrettyä agiradoille ja muuhunkin varsinaiseen toimintaan käskyissä yms., niin Monskula toimisi todella hyvässä vireessä.. joka muuten nykyisin on esim. agissa ollut välillä vähän kadoksissa. No, nyt katsellaan miten tämä lelu-juttu tästä pikku hiljaa etenee ja mielenkiinnot säilyyy päivästä-viikosta-kuukaudesta toiseen.. ennen ei osaa sanoa mitään ja kunhan Moona ja minä totutaan tuon lelun käyttöön palkkauksessa.