Taas laahaa nää päivitykset jäljessä... Huomennahan on jo toiset treenit uudessa treeniryhmässä

Viime viikon torstaina tosiaan oltiin Monskulan kanssa ekaa kertaa uudessa ryhmässä.. katselemasa, kuuntelemassa ja treenailemassa.

Rata oli muokattu edellisen lauantain PiirM-agilityradasta. Oli siis samantapaisia kohtia kuin ko. radalla sekä joitain uusia paikkoja.

Uudelta coutsilta tuli hyviä neuvoja ja ohjeita. Muutamia juttuja tuli heti näin alkuun, joihin haluankin parannuksen ja joita meidän täytyy nyt harjoitella, jotta oppisin näitä juttuja nyt tekemään toisin sekä että Moona myös lukis mua niin kuin mä haluan ja tehtäis yhdessä just nappiin oleva suoritus näissä kohtiin. Moonahan kyllä seuraa mua.. vaikka jutut siis oli mulle uusia, mutta ne hommat ei tietty tule ihan siitä vaan mun selkärangasta, vaan vaativat parempaa harjoittelua useammalla ja useammalla toistolla. Nyt kun sai ehkä enemmänkin miettiä, että jalat näin ja kädet näin ja sitten liikun tonne ja nyt vaihdan tän käden ja laitan tuon toisen tonne. Sitten siinä hötäkässä vielä yrittää pitää koiran mukana. Moona kyllä tuli hyvin.. vaikka mamman ohjaus oli ehkä paikoitelle hivenen töksähtelevää... varsinkin noissa uuden kohdan paikoissa

No, mutta hiljaa hyvää tulee.. vaikka näissä molemmissa korjauksissa pyritään nopeuteen ja varsinkin ajalliseen säästöön rata-ajassa!

Sunnuntaina oli Nöpön treenit, jotka ei oikein sujuneet. Jotenkin olin itse liian löysä, joten Nöpökin oli. Mutta kaikki siis lähtöisin mammasta ja homma ei silloin sitten vaan toiminut.

Sekä torstain että sunnuntain radoilla molemmilla oli parannettavaa tiukoissa paikoissa, joissa en ollut tarpeeksi skarppina ja koirat hävis muille esteille kuin piti. Lisäksi vois ehkä itsekkin muistaa, että mulla on haltuunotto käsky, joka todella tarkoittaa että "Tulet tähän aivan viereen tai paremmin sanottuna kiinni!".. toisella käskyllä kun on enemmänkin vain merkitys, että vilkaise tänne ja jatketaan sitten matkaa. Ja sen kyllä nyt huomas, että matka jatkui vaikka kuinka yritin tuota jälkimmäistä vähemmän merkityksellistä sanaa huudella. Pitäis kyllä varmaan taas vähän muutenkin vahvistaa tuota, että koira myös tulee todella luo asti, kun sitä haluan. Ehkä rupeaa taas välillä varsinkin Moonalal menemään kierrokset yli ja sitten se ampuilee jonnekkin.. vaikka yleisimmin on hyvin hanskassa. Mutta välilä tulee jo näitä tilanteita, että se lukee rataa itse.. jos ja kun en ole tarpeeksi tilanteen tasalla tai ohjeet tulee aivan liian myöhään.