Ompas emäntä ollut taas laiska eikä ole tällä viikolla kirjoitellut oikein mitään.. joten tässä yhteenvetoa viikon tapahtumista: Otettiin ti-iltana tyttöjen kanssa lyhyet tokot sisällä, ke ja to olin työmatkalla espoossa, joten tyttelit oli mummilassa hoidossa ja eilen ei tehty yhtään mitään.. kun mamma oli illan tallilla.

Tänään oli vuorossa Monskulan kisat TSAUn hallilla. Vuorossa oli tänään ensimmäistä kertaa kaksi agilityrataa.

Eka rata oli suht ok näköinen, mutta muutamia paikkoja löytyi.. joita sai rataantutustuessa miettiä. Alkuun oli hyppy, pituus, jonka jälkeen käännös loivalla mutkalla olevalle suoralle hyppy, hyppyt, putki (joka puomin alla U:n mallilla).. tuon alun päätin ottaa sisäkurvista ja en lähtenyt eteenottamaan yli.. koska muuten olisi joutunut kulkemaan ulkokaarretta.. mutta sillä puolella olisi sitten taas saanut paremman linjan putkeen. Putken jälkeen oli sitten keinu, hyppy, kepit ja putki. Kepit oli tuon hypyn jälkkeen aika tiukasti heti ja inhottavassa piemässä kulmassa (tuntui aika vaikealta tuo kulma ykkösluokan rataan) ja oli aikast lähellä edellä ollutta hyppyä.. osa näytti änkevän valssin ko. väliin, a) varmasti jotta saivat suoran linjan kepeille ja b) että ohjaus olisi oikealta puolelta.. mä päätin kokeilla riskiltä suoraan kepeille.. koska vasemmalla puolella olo helpottaisi sitten taas jatkoradan suorittamista. Putken jälkeen oli A, jonka jälkeen 90-asteen kääntö muurille ja siitä 90-astetta seuraavalle hypylle ja siitä putkeen. Loppu suorana ko. putken jälken hyppy, puomi, rengas, hyppy ja hyppy.

Sitten itse rataan. Ennen rataa otin taas Moonalla verkassa keppejä muutaman kerran.. teki muutamat virheet ja lopuksi saatiin muutama onnistunut toisto ja revittelylle taas intoa päälle. Moona jäi lähtöön ok ja käskytin ekan esteen yli.. sen jälkeen se rupesi haistelemaan maata ja eteni kohti mua.. eli seisoin ekan ja tokan hypyn välissä, mutta esteiden sivussa.. joten se oli tulossa esteistä ohi.. mä sitten menin sitä vastaan ja Moona ei tullut lähtölinjan yli.. mutta jouduin tekemään sille pienen rinkulan käden perässä, jotta sain sen hyppäämään vieressä olleen hypyn. Sitten jatkettiin rataa ok.. keinu meni niin hyvin kuin se Moonalla voi mennä ja kepit onnistuivat täydellisesti ;).. mutta mutta... Moona tais 2 tai 3 kertaa jäädä radalla haistelemaan jotain.. sain sen aina lähtemään jatkamaan, mutta tuohon paloi aikaa.. virhettä sinäänsä mistään kerrasta ei tullut eli tapahtuivat semmoisissa paikoissa. Muuten rata oli suht ok. Lopputuloksena oli tuosta ekan esteen ympyrästä 5 vp. ja kokonaisuudesta +4,83 yliaikaa eli yht. 9,83 vp. Tyytyväinen olin radalla Moonan vauhtiin ja keinuun sekä keppeihin ja putkilla tekemiini takaaleikkauksiin.. jotka kaikki onnistuivat ;).. haisteluihin en ollut tyytyväinen.

Parin tunnin odottelun jälkeen oli vuorossa toinen agistartti. Rata suht ok:lta, mutta oli kimurantimpi kuin edellinen. Alkuun hyppy, rengas.. jonka jälkeen valssi 90-asteen kulmassa olevalle kaarevalle hyppy, hyppy.. härpäkälle ja siitä A:lle, A:n jälkeen putki, hyppy, keinu, hyppy.. jonka jälkeen valssi ja toinen hyppy sekä sitten putken vääräpää ja siitä kepeille, josta muuri, hyppy, puomi.. jonka jälkeen valssi.. josta loppusuoran kolmelle (sik-sakissa olevalle)hypylle. Rata ei sinäänsä tuntunut kauhjan vaikealta.. mutta oli tosiaan vaikeampia sijainteja esteille ja eniten jännitti se keinun suoriutuminen tässä toisessa startissa, jossa se radalla oli.

Itse rata alkoi hyvin.. Moona jäi lähtöön ja odotti käskyä nyt todella nätisti ja tuijotti mua herkeämättä sekä lähti heti ekasta käskystä, mutta ei yhtään liian aikaisin.. perfect.. vauhtia myös oli, joten myöhäistyin hivenen renkaan jälkeiseltä valssilta (tämmöinen mielikuva mulle jäi) ja jouduin aika kovalla käskytyksellä ottamaan MOonan haltuun, koska suoraan edessä olisi ollut puomi.. jonne ei oltu siis menossa. Tämän jälkeen hypyt ja A.. ennen A:ta Moona tuli sivuun ja rupesi haistelemaan maata ja ei kuunnellut oikein ollenkaan.. sain sen siitä sitten kuitenkin A:lle (oli tullut kyllä kertaalleen siitä jo ohi) ja rata jatkui.. putki, hyppy, keinu.. joka suoritettiin sellaisella minuutin vauhdilla ja sinnekkään ei menty ensimmäisellä kerralla..  ihmisillä/tuomarilla oli hauskaa.. se oli kuin hidastetusta elokuvasta.. no, tuota vähän osasinkin jo odottaa :( Sen jälkeen hyppy.. jota ennen haisteltiin.. hypyn jälkeen valssi.. jossa kohtaa haahuiltiin jossain ja ei kuuuneltu.. siitä hypylle.. jonka jälkeen totaalinen black out.. eli Moona haisteli ympäri ämpäri ja ei kuunnellut päktääkään.. tuossa välissä meni esim. yhden hypyn ali.. kun oli niin hyvät hajut sekä kävi pari kertaa haukkumassa tuomarin lyttyyn.. haltuunotto, kutsukäskyt menivät kuuroille korville, sitten putki ja kepit.. kepeille tais tulla semmoiset kolme virhettä eli ehkäpä neljännellä kerralla sain ne oikein.. ainta tais tulla toiseksi viimeisestä välistä ulos ja haisteli taas jossain. Onnistuneen keppitoiston jälkeen muistin sentään Monskulaa kehua ja en tiedä oliko se siitä tai että haistelut saivat nyt riittää, mutta sen jälkeen muuri, hyppy, puomi valsseineen. ja kolmet loput hypyt mentiin lentämällä ja aivan mahtavasti. No, rata oli siis täysin katastrofaalinen.. keinu todellakin tökkii kun sitä mennään toista kertaa ja nyt kepitkin aiheuttivat radalla ongelmia.. sekä haistelut olivat aivan mahdottomia.. puhumattakaan tuomarille haukkumisesta :/ Plussanan oli se, että kun jotain aina välissä tehtiin.. niin vauhtia oli ihan kivasti ja loppusuora sentään lopuksi meni aivan mahtavasti.. joten lopetettiin onnistuneeseen toistoon. Radasta siis lopputuloksena tietysti HYL.. todellisuudessa varmaan aika monta sellaista.. mutta ei siinä enää laskuissa pysynyt mukana, kun radalla tapahtui niin paljon ;(

Kyllä sitä tuon radan aikana tuli mieleen, että voisi kadota maan pinnalta.. ja mietinkin Moonan kaappaamista kainaloon ja radalta pois lähtemistä.. mutta mutta, empä halunnut luovuttaa.. mietin, että ehkäpä se siitä voi oppia.. että kuin näin teen, niin pääsee pois radalta. Toisaalta jälkeenpäin myös mietin, että haisteluihin vois vaikuttaa toisen esteen valssin jälkeinen mun myöhästymiseni.. koska Moona ottaa hirveän helpolla mun virheistä itseensä ja periaatteessa sen kanssa ei ole varaa yhteenkään virheeseen, koska sen jälkeen sen into on pois ja sijaistoimintana tulee tuo haistelu.. mutta en tiedä voiko se noin pienestä olla kiinni. Tietty kun haisteli, niin käskytys oli multa jo aika kovaakin.. kun ei se kuunnellut, joten voi olla että se paineistui siitä vaan lisää. Mutta sitten taas en tiedä miksi suoritti lopun 7 estettä kuitenkin niin hienosti ja hyvässä vireesssä.. mistä se vire sitten taas tuli. Päivän aikana kyllä useampia ykkösluokan ja myös kakkosluokan koiria jäi radalla haistelemaan.. joten eipä oltu ainoita ja siellä tosiaan oli jotain hajuja. Mutta tuota haistelua ei ihan noin vaan pitäisi sulattaa.. joten joku ratkaisu pitäisi noihin episodeihin saada. Täytyy katsella huomenna treeneissä jos tulis vähän viisaammaksi, kun kouluttajan kanssa noista juttelis.