Jospa sitä vähän ryhdistäytyis, nyt kun tätä blogiakin rupesi raapustamaan ja julkisesti tekemisiä ilmiantamaan ;D

Töiden jälkeen lähdettiin tyttelien kanssa lenkille ja otin taskuun mukaan vähän  frolicceja. Tytöillä on tullut pahaksi tavaksi...  tai kait se jo on pidemmän aikaa ollut.. haukkua vastaantuleville.. varsinkin lenkkeilijöille, sauvakävelijöille, pyöräilijöille, koiran ulkoiluttajille ja tietysti niille muille koirille. Kaksin kun on liikenteessä, niin kun toinen vaan aloittaa niin molemmat sitä sitten jatkaa. Hihnat revitään kireeksi ja Wäyh-wäyh-wäyh-räyh! menemään.. siinä ei auta komentelut, kiellot tai muut.. siitä on tainnut tulla sellainen tapa. Mulla on kaksi remmiräyhääjää.. pakko vaan tajuta vihdoin faktat ja tehdä asioille jotain!

No, alkuun täytyy ottaa herkut mukaan ja jatkaa herkkujen kanssa ohittelua.. jotta saisi jonkun käskysanan taas korvien väliin, joka sitten myös ehkä jossain vaiheessa toimisi tilanteessa, jossa niitä herkkuja ei ole matkassa tai niitä ei syystä tai toisesta pysty antamaan.

Tänään oli lenkin varrella saaliina.. kaksi lenkkeilijää ja yksi pyöräilijä. Nätisti käskylllä ja namin sekä katsekontaktit voimin nämä kaikki ohitettiin nätisti.. hihna ei kiristinyt ja yhtään haukkua ei kuulunut. Tätä treeniä siis jatkamme. Nyt vaan pitäisi pystyä olemaan johdonmukainen ja tekemään tätä treeniä koko ajan ja sitä parempi jos yhtään epäonnistumista ei tulisi. Se on sitten eri asia, että riittääkö nuo makupalat, kun vastaantulevassa parissa on myös koira... se jää nähtäväksi. Tänään niitä ei nyt tullut vastaan.. ehkäpä ihan hyvä, että saataisiin alkuun muutamat muut ohitustilanteet ja käskysanaakin vähän muistiin.

Tietty pitäis ehkä treenata alkuksi molemmilla yksittäin, mutta mutta.. kun kuitenkin mä lenkkeilen 98% noiden kanssa yhdessä.. niin se yksittäin lenkitys ei onnistu kuin max kerran päivässä. Joten siitä ei sitten ole apua, että jos kävis yksin treenaamassa ja sitten se ei toivottu meno jatkuis kun mennään yhteislenkille :( Joten koitan nyt puuttua tuohon kokonaisasiaan ja ongelmanytimeen eli yhteislenkitykseen ja koirien vaikutukseen toisiinsa.