Tän viikon ilmat on olleet niin hienoja, että ollaan koirien kanssa kunnostauduttu ja yritetty joka päivä tehdä mukavat lenkit.. useimmiten suunnitelmana myös semmoinen lenkki, että tyttelit on saaneet mennä vapaana.. haistella ja naatiskella.

Eilen lähdettiin taas möksälle, kun mamma vihdoin ja viimein kotiutui töistä.. siellä meinaan sai taas olla aikast pitkään. Just äsken kotiuduttiin taas möksältä, jossa tytöt saivat ulkoilla kunnolla ja naattia meri-ilmastosta. Vanhukset ovat nyt nähneet kolme kyytä tämän kesän aikana mökillä.. hui! Onneksi itse tai koirat eivät tiettävästi ole törmänneet vielä yhteenkään tänä kesänä. Nää kuumat ilmat varmaan saa ne oikein liikkeelle, koska muuten on mennyt monta vuotta ettei niitä ole oikeastaan näkynyt siellä ollenkaan. Lapsena muistan, että mustikkametässä niitä aina joskus oli ja tontillakin joskus.. mutta sitten meni varmaan kymmenkunta vuotta kunnes viime vuonna itse törmäsin yhteen. Joten ne taitaa nyt sitten olla taas oikein liikenteessä :( No, ei auta kuin pitää koiria tiukasti silmällä ja mihinkään heinikkoihin tai ryteikköihin ei ole asiaa.. muuten en rupea vapauksia rajoittelemaan.

Tänäänkin naatiskeltiin pihalla ja lököiltiin patjan päällä.. tyttelit kyllä aina välillä kävi varjossa, metsästivät muurahaisia tai muita lentäviä öttiäisiä sekä löysivät pihapiiristä aina vähän väliä jotain syötävää.. vanhusten mukaan saavat liian vähän ruokaa, kun kaiken maailman öttiäisiä ja kasvustoa täytyy yrittää syödä ;) Ja, pah sanon minä.. just sopivasti tällä hetkellä saavat, kun ovat sopivan timmejä.. ei liikaa, muttei liian vähän.. ja nuo öttiäiset ja ruohojen yms. roskien maasta syönti ei ole mitään uutta.. sitähän tapahtuu aina ja iankaikkisesti!

Mamma pääsi myös ihastelemaan laulurastaan poikaskatrasta ja emon ruuanhakureissuja ja poikasten ruokintaa. Siellä ne poikaset nokat pystyssä ja kaulat ojossa odottivat suuauki, että emo toi öttiäisiä ja muita maukkaita makupaloja ruuaksi. Välillä täytyi itsekkin yrittää napsia ohi lenteleviä öttiäisiä, mutta vielä aika huonolla menestyksellä. Onneksi pesä on semmoisessa paikassa, ettei mun tytöt edes tajunneet poikasia ja eivät pääse niihin käsiksi.