Tänään oli vuorossa ATT:n viralliset kisat. Tuomarina kakkosluokassa toimi Anders Virtanen.

Aluksi oli vuorossa hyppis, johon olin Moonan ilmoittanut.

Rata näytti juuri hyppiksen tapaiselta.. ihan mukavalta, mutta pyöritystä tietty oli muutamassa kohtaa. Moona jäi lähtöön hyvin ja alku sujui mainiosti.. ehdin jopa kuten olin suunnitellutkin edestäleikkaamaan suht suoran pussin eteen ja heittämään siitä hypylle. Miiakaan ei tässä vaiheessa kiinnostanut.. Miia kun toimi ratahenkilökuntana painelemassa lähdössä ja olisin voinut kuvitella, että MOona hänet jossain vaiheessa bongaa, mutta ei näköjään. Tänään keskityttiin tekemiseen, eikä haisteluihin tai muuhun. No, vähän nyt sentään ratahenkilökuntaa tarvitsi morjenstaa.. meinaan keppejä ennen tein valssin, jolla sitten heitin Moonan kakkosväliin ja otin kepit uudelleen.. takaisinpäin peruutellessa Moona kävi morjenstamassa hänen remminsä viejää ja sitten taas jatkettiin rataa ;) Loppurata menikin puhtaasti, mitä nyt vähän pitkiä kaarteita tuli muutaman kohtaan ja ainakin yhdessä edestäleikkauksessa en ollut yhtään varma, että onko se koira siellä missä sen pitäisi olla... mutta kyllä se siellä sitten oli ja tuli kun pitikin :D Tulos oli siis 5vp ja aikavirheitä +3,87 eli meille nyt virallinen eka tulos kakkosista.

Sitten toinen rata oli agirata. Rata näytti mielenkiintoiselta ja hyvät kuviot rataantutusutessa löytyivät.. muutmaan kohtaan sai kyllä miettiä että mitä tekee ja mietin eri vaihtoehtoja Moonalla ja NÖpölle, ne kun suorittivat ko. radan molemmat. Lopulta kuitenkin päätin, etten rupea kikkailemaan, vaan kokeilen samoilla ohjauskuvioilla molemmilla.

Moona aloitti luokan ja alku meni mainiosti ja tädissä oli todella vauhtia.. puomikin oli todella hieno :).. mutta mutta hevosenkenkä kierrossa hyppy, hyppy, muuuri, hyppy jälkeen piti suunnata keinulle ja sinne mamma oli kovin menossakin.. mutta Moona bongasikin vieressä suoraan sen linjalla olevan hypyn.. jonka kyllä onneksi olin jo rataantutustuessa bongannut, että sen voi ongelmia aiheutttaa, kun lähestymiskulma edelliselle hypylle oli viisto. No, ei kun kovat käskytykset ja sain hypyn hyppäämisen estettyä.. vauhti kyllä tässä hävisi aika tyystin ja jäin itse katsomaan kun käskytin Moonan keinulle, jonne kuvittelin sen siitä jatkavan hiiipimällä.. kun vauhtiakaan ei ollut nimeksikään.. mutta mitä vielä.. se porhalsi sen sitten siitä täysillä ja teki täyden lentokeinun :/ Siitä toivuttuani jatkettiin sitten rataa ja loppu rata meni suunnitelmien mukaisesti. Kepitkin oli tällä radalla hienot, vaikka oli avokulmassa A;n jälkeen.. annoin tällä kertaa vain yhden käskyn sekä Moonalle tilaa tehdä kepit ja se näytti toimivan. Loppu rata hienosti. Tulos 5vp ja aika -3,21... nolla oli siis lähellä. Sijoitus lopulta 3:s, kun luokassa vain yksi sai virallisen nollan.

Nöpö-nöpsykkälä starttasi sitten luokan loppupäässä. Suoritti radan mainiosti.. keinulla silläkin oli vauhtia, mutta nyt osasin siihen varautua, kun aika moni minin-luokan koira oli sen kuulemma läpi tullut. Joten Nöpölle sitten tulos 0vp ja aikavirheitä +3,14. Sijoitus lopulta 2:nen.

Katseltiin siinä sitten vielä kisat loppuun ja käytiin jäähdyttelylenkillä. Lenkin jälkeen halusin ottaa Moonalla vielä keinun uudelleen ja kävinkin sen ottamassa, kun paikalla ei ollut enää oikeastaan ketään. Lisäksi Miian neuvoi muutaman kohdan miten saan vielä lisää aikaa säästettyä ja kokeilin niitä. Moona irtos hyvin sekä sain esim. pitkällä suoralla vedätettyä sitä ihan sikana ja se tuli kaikki hypyt ja renkaan vaikkei mamma ollut lähelläkään, vaan porhalsi edellä ja tuolla tavalla aikaa varmasti säästyy. Lisäksi valssaus A:n alastulolla oli väärätaktiikka ja uudella tekniiikalla saatiin siitäkin sujuvampi ja olisi varmasti säästänyt hivenen aikaa. Nöpsykkäkin pääsi kokeilemaan yhtä kohtaa ja toimi myös aivan eri tavoin kuin olin alkuun kuvitellut. Eli tässä näkee sen, että mun pitää lopettaa selittelyt ja laittaa nuo mun tytöt töihin sekä myös itse juosta vaan kovempaa ja vedättää, kyllä ne tytöt tulee sieltä perästä. Eli mentaliteettia kehiin.. kaikki tai ei mitään.. ei niitä tuloksia muuten synny!!! :D Aivan mahtava avautuminen taas.. ja ai kuinka paljon noista tosiaan saakin irti kunhan vaan uskaltaa ja kokeilee. Tässä huomaa sen, miten vähän olen itse kokeillut tuommoisia kisoihin liittyviä juttuja tai vetänyt äärirajoilla, joka näyttää kuitenkin myös toimivan ja koiratkin nauttii siitä ja joutuvat hommiin, eikä mamma aina jolkota vieressä ja tee tasaisen varamaa työtä. Eihän homman idea ole se, että kenen koira menee radan ehkä kauneimmin tai suorittaa kaikki estet varmiten.. vaan puhdas ja nopein rata voittaa.. sehän se on ideana ja sitä ei tapahdu, jos ei myös ota riskejä. Nöpö tarvii vedätystä ajan puolesta sekä Moona sitten taas ajatellen tulevia kolmosten kisoja. Parempi se on tuolla kakkosissa näitä treenata kuin mennä sinne kolmosiin sitten niitä sössimään ;D